Posne Hilandarske ćufte

5816
- Advertisement -

Posne Hilandarske ćufte

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne Hilandarske ćufte:

  • 700g belog pasulja,
  • 1 crni luk,
  • 1 glavica belog luka,
  • 1 veza peršuna,
  • 150ml ulja,
  • praziluk,
  • crvena mlevena paprika,
  • biber, so, suvi začin,
  • 4 kašike prezli.

Za zapršku:

  • 100ml ulja,
  • 1 kašika crvene mlevene paprike.

Posne Hilandarske ćufte se pripremaju na sledeći način:

  1. Veče pre potopite pasulj, pa ga ujutru ocedite.
  2. Zatim dodajte novu vodu i sitno seckan crni luk, i kuvajte.
  3. Kada se pasulj skuva opet procedite i ostavite sa stane.
  4. Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje.
  5. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk.
  6. Na kraju sipajte prezle.
  7. Promešajte da se sve sjedini, ako treba dodajte još malo prezli.
  8. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.
  9. Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja.
  10. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
  11. Ulje zagrejte, pa ugasite šporet.
  12. Dodajte mlevenu papriku i dobro promešajte.
  13. Sipajte preko ćufti.
  14. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne Hilandarske ćufte
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
- Advertisement -