- Advertisement -
Sastojci za posne Hilandarske ćufte:
- 700g belog pasulja,
- 1 crni luk,
- 1 glavica belog luka,
- 1 veza peršuna,
- 150ml ulja,
- praziluk,
- crvena mlevena paprika,
- biber, so, suvi začin,
- 4 kašike prezli.
Za zapršku:
- 100ml ulja,
- 1 kašika crvene mlevene paprike.
Posne Hilandarske ćufte se pripremaju na sledeći način:
- Veče pre potopite pasulj, pa ga ujutru ocedite.
- Zatim dodajte novu vodu i sitno seckan crni luk, i kuvajte.
- Kada se pasulj skuva opet procedite i ostavite sa stane.
- Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje.
- Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk.
- Na kraju sipajte prezle.
- Promešajte da se sve sjedini, ako treba dodajte još malo prezli.
- Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.
- Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja.
- Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
- Ulje zagrejte, pa ugasite šporet.
- Dodajte mlevenu papriku i dobro promešajte.
- Sipajte preko ćufti.
- Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne Hilandarske ćufte
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -