- Advertisement -
Sastojci za posnu maneštru od mahunarki:
- 100g zelene leće,
- 100g leblebija iz konzerve,
- 100g pasulja,
- 100g korena celera,
- 150g šargarepe,
- 100g luka,
- 2 čena belog luka,
- 800g paradajz pelata,
- 50ml maslinovog ulja,
- 2 lista lovora,
- ½ vezice peršunovog lista,
- 2 kašičice suvog začina.
Posna meneštra od mahunarki se priprema na sledeći način:
- Pasulj potopiti u vodi 4 sata pre kuvanja.
- Pasulj i leću skuvajte odvojeno, ocedite i sačuvajte vodu u kojoj su se kuvale.
- Na maslinovom ulju ispržite luk i beli luk, dodajte šargarepu i celerov koren narezan na kockice.
- Dinstajte ih 10 do 15 minuta uz dodavanje vode u kojoj su se kuvale mahunarke.
- Dodajte kuvane mahunarke, paradajz pelat, ruzmarin, lovor i suvi začin.
- Dodajte vode, kuvajte još oko 15 minuta.
- Pred kraj kuvanja dodajte leblebije iz konzerve i na kraju pospite sveže naseckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna maneštra od mahunarki
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -