Posna maneštra od mahunarki

881
- Advertisement -

Posna maneštra od mahunarki

Advertisements

Sastojci za posnu maneštru od mahunarki:

  • 100g zelene leće,
  • 100g leblebija iz konzerve,
  • 100g pasulja,
  • 100g korena celera,
  • 150g šargarepe,
  • 100g luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 800g paradajz pelata,
  • 50ml maslinovog ulja,
  • 2 lista lovora,
  • ½ vezice peršunovog lista,
  • 2 kašičice suvog začina.

Posna meneštra od mahunarki se priprema na sledeći način:

  1. Pasulj potopiti u vodi 4 sata pre kuvanja.
  2. Pasulj i leću skuvajte odvojeno, ocedite i sačuvajte vodu u kojoj su se kuvale.
  3. Na maslinovom ulju ispržite luk i beli luk, dodajte šargarepu i celerov koren narezan na kockice.
  4. Dinstajte ih 10 do 15 minuta uz dodavanje vode u kojoj su se kuvale mahunarke.
  5. Dodajte kuvane mahunarke, paradajz pelat, ruzmarin, lovor i suvi začin.
  6. Dodajte vode, kuvajte još oko 15 minuta.
  7. Pred kraj kuvanja dodajte leblebije iz konzerve i na kraju pospite sveže naseckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna maneštra od mahunarki
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
- Advertisement -