- Advertisement -
Sastojci za posne pljeskavice od ribe:
- 1kg mlevene ribe,
- 1 ravna kašika suvog začina,
- 1 puna kašičica bibera,
- 1 ravna kašičica belog luka u granulama,
- 1 puna kašičica crvene mlevene paprike,
- 1 puna kašika sušenog peršunovog lista,
- 2 pune kašike fanta – začina za riblju čorbu,
- na vrh kašičice soli,
- 4 kašike prezle (hlebne mrvice),
- na vrh kašičice sode bikarbone.
Posne pljeskavice od ribe se pripremaju na sledeći način:
- Riba ako je poluzaleđena sačekati da se odledi, pa joj dodavati gore navedene sastojke.
- Hlebne mrvice ovde služe da pokupe višak vode i da pljeskavice se lako oblikuju.
- Dodati fanta začin.
- Dobro rukom izmesiti, da se dobije kompaktna masa i da je boje ujednače. To ćete sami videti, prvo će se razlikovati riblje meso od začina, ali kada dobro umesite sve će biti iste boje, neke svetlo crvene, tamno narandžaste.
- Zagrejati „s prsta“ ulja u tiganju pa uzimati masu za pljeskavice, oblikovati kuglu izmedju dlanova, pa onda spljoštiti po sredini, tako da bude svuda jednake debljine.
- Peći na srednjoj vatri, paziti da ih ne spržite okolo.
- Poslužiti u lepinji sa salatom po izboru.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne pljeskavice od ribe
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -