Posne pljeskavice od ribe

754
- Advertisement -

Posne pljeskavice od ribe

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pljeskavice od ribe:

  • 1kg mlevene ribe,
  • 1 ravna kašika suvog začina,
  • 1 puna kašičica bibera,
  • 1 ravna kašičica belog luka u granulama,
  • 1 puna kašičica crvene mlevene paprike,
  • 1 puna kašika sušenog peršunovog lista,
  • 2 pune kašike fanta – začina za riblju čorbu,
  • na vrh kašičice soli,
  • 4 kašike prezle (hlebne mrvice),
  • na vrh kašičice sode bikarbone.

Posne pljeskavice od ribe se pripremaju na sledeći način:

  1. Riba ako je poluzaleđena sačekati da se odledi, pa joj dodavati gore navedene sastojke.
  2. Hlebne mrvice ovde služe da pokupe višak vode i da pljeskavice se lako oblikuju.
  3. Dodati fanta začin.
  4. Dobro rukom izmesiti, da se dobije kompaktna masa i da je boje ujednače. To ćete sami videti, prvo će se razlikovati riblje meso od začina, ali kada dobro umesite sve će biti iste boje, neke svetlo crvene, tamno narandžaste.
  5. Zagrejati „s prsta“ ulja u tiganju pa uzimati masu za pljeskavice, oblikovati kuglu izmedju dlanova, pa onda spljoštiti po sredini, tako da bude svuda jednake debljine.
  6. Peći na srednjoj vatri, paziti da ih ne spržite okolo.
  7. Poslužiti u lepinji sa salatom po izboru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pljeskavice od ribe
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -