POSNA JELA SA SASTOJKOM: suvo grožđe
Najbolja posna jela na vodi
Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
Posni kasato
Sastojci za posni kasato:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
150 g kokosovog brašna,
100 g seckanih badema,
250 g raznobojnih žele bombona,
250 g suvog grožđa potpoljenog u razređeni rum,
posna čokolada za preliv.
Posni sladoled od bobičastog voća
Sastojci za posni sladoled od bobičastog voća:
100 g bobičastog voća (borovnice, ribizle…),
260 g očišćenih banana,
2 vanilin šećera,
50 g suvog groždja,
150 ml sojinog mleka,
listići badema za dekoraciju.
Posni spanać sa suvim groždjem
Sastojci za posni spanać sa suvim groždjem:
500 g spanaća,
50 g suvog grožđa,
50 g pinjola ili badema,
4 kašike maslinovog ulja,
so,
sveže mleveni biber,
ljuta mlevena paprika.
Posni kolač od šargarepe sa indijskim orahom
Sastojci za posni kolač od šargarepe sa indijskim orahom:
200 g rendane šargarepe,
300 g šećera,
50 g indijskog oraha,
50 g suvog grožđa,
malo kardamoma u prahu,
kockica posnog margarina,
indijski orah za ukrašavanje.
Posna sarma sa suvim groždjem
Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:
600 g slatkog kupusa,
60 g crnog luka,
120 g pirinča,
biber,
so,
50 g suvog grožđa,
limun,
sirće,
ulje.
Posne carske bombone
Sastojci za posne carske bombone:
100 g šećera,
200 g mlevenih oraha,
200 g suvog groždja,
200 g urmi,
200 g suvih smokava,
200 g kandirane pomorandžine kore,
pola šolje ruma.
Posni rolat od oblandi
Sastojci za posni rolat od oblandi:
veće pakovanje oblandi,
250 g šećera,
150 g seckanih smokava,
150 g suvog groždja,
150 g seckanih oraha,
100 g čokolade za kuvanje,
malo rendane kore od limuna,
vanil šećer,
250 g posnog margarina,
100 ml vode.
Posna torta sa suvim groždjem
Sastojci za posnu tortu sa suvim groždjem:
250 g šećera,
250 g oraha,
3 štangle posne čokolade,
1 muskantni oraščić,
1 šaka suvog groždja.
Manastirska pita
Sastojci za manastirsku pitu:
Za testo:
100 g šećera,
6 kašika džema od kajsija,
po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa,
1/2 l mlake vode,
sok i rendana kora pomorandže,
500 g brašna,
pola kašičice praška za pecivo,
limunova kora,
kašičica sode bikarbone,
pola kašičice cimeta.