Posni kasato

Posni kasato

Advertisement

Sastojci za posni kasato:

  • 250 g margarina,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 150 g kokosovog brašna,
  • 100 g seckanih badema,
  • 250 g raznobojnih žele bombona,
  • 250 g suvog grožđa potpoljenog u razređeni rum,
  • posna čokolada za preliv.

Posni kasato se priprema na sledeći način:

  1. Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa polako dodati bademe, žele bombone i suvo grožđe uz lagano mešanje da se masa sjedini i bude sasvim kompaktna.
  2. Rukom ili nožem oblikovati kasato prema želji u valjak, kupu ili kvadar, posuti ga kokosovim brašnom i dekorisati cvetićima od želea.
  3. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
  4. Sve vreme ga držati u frižideru jer je najukusniji hladan.
  5. Seći tanke šnite i prema želji prelivati istopljenom čokoladom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kasato
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 40 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares