- Advertisement -
Sastojci za posni kasato:
- 250 g margarina,
- 250 g šećera u prahu,
- 150 g kokosovog brašna,
- 100 g seckanih badema,
- 250 g raznobojnih žele bombona,
- 250 g suvog grožđa potpoljenog u razređeni rum,
- posna čokolada za preliv.
Posni kasato se priprema na sledeći način:
- Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa polako dodati bademe, žele bombone i suvo grožđe uz lagano mešanje da se masa sjedini i bude sasvim kompaktna.
- Rukom ili nožem oblikovati kasato prema želji u valjak, kupu ili kvadar, posuti ga kokosovim brašnom i dekorisati cvetićima od želea.
- Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
- Sve vreme ga držati u frižideru jer je najukusniji hladan.
- Seći tanke šnite i prema želji prelivati istopljenom čokoladom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 42 Review(s)
Kasato
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -