- Advertisement -
Sastojci za posne punjene suve paprike:
- 15 većih suvih paprika,
- 300 g pirinča,
- 2 veće glavice crnog luka,
- 1 beli deo praziluka,
- 150 g suvog grožđa,
- 100 g seckanih oraha,
- 100 ml maslinovog ulja,
- so,
- biber.
Posne punjene suve paprike se pripremaju na sledeći način:
- Crni luk i praziluk očistite, sitno iseckajte i izdinstajte sa malo ulja.
- Dodajte opran, iseceđen pirinač i kratko propržite, neprestano mešajući drvenom kašikom.
- Zatim dolijte 1 šolju mlake vode, oprano suvo grožđe i seckane orahe.
- Posolite i pobiberite i kuvajte dok pirinač ne omekša.
- Paprike kratko potopite vrelom vodom, isperite, napunite pripremljenim filom i poređajte u vatrostalnu činiju.
- Prelijte uljem, dodajte šolju mlake vode, prekrijte aluminijumskom folijom i kuvajte u rerni 60 minuta na umerenoj temperaturi.
- Potom sklonite foliju, pecite još desetak minuta i isključite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne punjene suve paprike
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -