Posni spanać sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:
Zagrejte 2 kašike ulja u teflon tiganju, kratko propržite suvo grožđe i dodajte spanać koji ste prethodno očistili, oprali i osušili na papirnoj salveti.
Dinstajte oko 5 minuta dok spanać ne omekša, potom umešajte pinjole ili seckani badem.
Posolite i pobiberite i sklonite sa ringle.
Začinite ljutom mlevenom paprikom, stavite u tanjir i poslužite.
Sastojci za savršenu posnu voćnu tortu:
Za korice:
500ml vode,
4 male šoljice šećera + 4 kašike,
25 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
2 šoljice ulja,
1 šolja (od 300ml) mlevenih oraha,
3 srednje jabuke.
Za fil:
1l soka od pomorandže (đus),
3 pudinga od vanile,
4 kašike brašna,
250 g margarina,
250 g prah šećera,
500 ml posne slatke pavlake ili posnog šlaga,
1,5 kg banana.