Sastojak: suvo grožđe
Punjene skuše
Sastojci za punjene skuše:
4 veće skuše,
2 glavice crnog luka,
50 g oljuštenih i krupno sečenih badema,
30 g suvog grožđa,
2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna,
malo korijandera u zrnu,
malo cimeta,
aleve paprike slatke,
malo kima,
kriška suvog hleba,
4 kašike ulja,
1/2 šolje tople vode,
kašika meda,
sok od 1 limuna,
so i biber prema ukusu.
Kuvane jabuke sa suvim grožđem
Sastojci za kuvane jabuke sa suvim grožđem:
800 g jabuka,
300 g šećera,
2 limuna,
300 g suvog grožđa,
cimet,
manje od pola kašičice gustina.
Posne štanglice sa suvim grožđem
Sastojci za posne štanglice sa suvim grožđem:
250 g šećera,
1/2 kesice vanilin šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g rezge oraha,
100 g suvog grožđa.
Posna bonžita
Sastojci za posnu bonžitu:
200 g meda,
100 g čokoladnog korn fleksa,
100 g šećera,
200 g badema,
50 g susama,
200 g margarina,
200 g posne čokolade,
100 g suvog grožđa.
Posna suva pita
Sastojci za posnu suvu pitu:
500 g tankih kora,
500 g mlevenih oraha,
150 g suvog grožđa,
500 g šećera,
malo ulja,
limun,
malo vode.
Posna turska supa
Sastojci za posnu tursku supu:
200 g pšenice,
100 g belog pasulja,
100 g leblebija,
10 kom. suvih kajsija,
5-6 kom. suvih smokvi,
150 g suvog grožđa,
400 g šećera,
2,5 l vode,
mleveni orasi,
cimet.
Posni sutlijaš sa višnjama
Sastojci za posni sutlijaš sa višnjama:
10 pomorandži,
4 šoljice pirinča,
200 g suvog grožđa,
300 g višanja,
manje od pola kašičice gustina.
Posna baklava
Sastojci za posnu baklavu:
1/2 kg tankih kora za baklavu,
1/2 kg šećera,
sok od pola limuna,
400-500 gr mlevenih oraha,
200 gr suvog grožđa,
1/2 l ulja,
1 kesica crnog čaja.