- Advertisement -
Sastojci za posne grilovane špargle sa tahini sosom:
- 1 veza špargli,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika limunovog soka.
Za tahini sos:
- 3 kašike tahinija,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- 2 kašike limunovog soka,
- 2-3 kašike vode (za razblaživanje),
- prstohvat soli,
- prstohvat mlevenog kima (po želji).
Posne grilovane špargle sa tahini sosom se pripremaju na sledeći način:
- Špargle operite i odstranite tvrdi donji deo stabljika. Premažite ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu.
- Zagrejte roštilj ili gril tiganj na srednje jakoj vatri. Špargle grilujte 5-7 minuta sa obe strane, dok ne postanu blago hrskave i zlatne.
- U maloj posudi pomešajte tahini, sitno iseckan beli luk, limunov sok i malo vode kako biste dobili glatku smesu. Dodajte prstohvat soli i kima. Ako je sos previše gust, dodajte još malo vode dok ne postignete željenu konzistenciju.
- Grilovane špargle prelijte tahini sosom i dodatno poprskajte limunovim sokom. Poslužite odmah.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne grilovane špargle sa tahini sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -