Posne grilovane špargle sa tahini sosom

191
- Advertisement -

Posne grilovane špargle sa tahini sosom

Advertisements

Sastojci za posne grilovane špargle sa tahini sosom:

  • 1 veza špargli,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika limunovog soka.

Za tahini sos:

  • 3 kašike tahinija,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 2-3 kašike vode (za razblaživanje),
  • prstohvat soli,
  • prstohvat mlevenog kima (po želji).

Posne grilovane špargle sa tahini sosom se pripremaju na sledeći način:

  1. Špargle operite i odstranite tvrdi donji deo stabljika. Premažite ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Zagrejte roštilj ili gril tiganj na srednje jakoj vatri. Špargle grilujte 5-7 minuta sa obe strane, dok ne postanu blago hrskave i zlatne.
  3. U maloj posudi pomešajte tahini, sitno iseckan beli luk, limunov sok i malo vode kako biste dobili glatku smesu. Dodajte prstohvat soli i kima. Ako je sos previše gust, dodajte još malo vode dok ne postignete željenu konzistenciju.
  4. Grilovane špargle prelijte tahini sosom i dodatno poprskajte limunovim sokom. Poslužite odmah.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne grilovane špargle sa tahini sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -