Posni pečeni batat sa tahini sosom

119
- Advertisement -

Posni pečeni batat sa tahini sosom

Advertisements

Sastojci za posni pečeni batat sa tahini sosom:

  • 2 velika batata,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica mlevenog kumina,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike tahini paste,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 1 čen belog luka, sitno seckan,
  • 2-3 kašike vode (po potrebi),
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni pečeni batat sa tahini sosom se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Batat operite, oljuštite ako želite, i isecite na kocke. Prebacite ga na pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Prelijte batat maslinovim uljem, pospite kuminom, solju i biberom. Sve dobro promešajte tako da kockice batata budu ravnomerno obložene začinima.
  3. Pecite u rerni 30-40 minuta, dok batat ne postane mekan i blago zapečen.
  4. Dok se batat peče, pripremite tahini sos. U činiji pomešajte tahini pastu, limunov sok, sitno seckani beli luk, i malo vode. Mešajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu, po potrebi dodajte još vode da postignete željenu konzistenciju.
  5. Kada je batat gotov, prelijte ga tahini sosom i poslužite topao, posut svežim peršunom za dodatnu svežinu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa tahini sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -