- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni batat sa tahini sosom:
- 2 velika batata,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica mlevenog kumina,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike tahini paste,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 čen belog luka, sitno seckan,
- 2-3 kašike vode (po potrebi),
- svež peršun za dekoraciju.
Posni pečeni batat sa tahini sosom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C. Batat operite, oljuštite ako želite, i isecite na kocke. Prebacite ga na pleh obložen papirom za pečenje.
- Prelijte batat maslinovim uljem, pospite kuminom, solju i biberom. Sve dobro promešajte tako da kockice batata budu ravnomerno obložene začinima.
- Pecite u rerni 30-40 minuta, dok batat ne postane mekan i blago zapečen.
- Dok se batat peče, pripremite tahini sos. U činiji pomešajte tahini pastu, limunov sok, sitno seckani beli luk, i malo vode. Mešajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu, po potrebi dodajte još vode da postignete željenu konzistenciju.
- Kada je batat gotov, prelijte ga tahini sosom i poslužite topao, posut svežim peršunom za dodatnu svežinu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa tahini sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -