- Advertisement -
Sastojci za posni rolat od patlidžana sa humusom:
Rolat:
- 2 srednja patlidžana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Humus:
- 1 konzerva leblebija (oko 400g),
- 2 kašike tahinija (susamova pasta),
- 2 čena belog luka,
- sok od 1 limuna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- voda (po potrebi za prilagođavanje teksture).
Posni rolat od patlidžana sa humusom se priprema na sledeći način:
- Isecite patlidžane uzdužno na tanke trake.
- Posolite trake patlidžana i ostavite ih da odstoje 15 minuta kako bi se uklonila višak vlage.
- Prebrišite patlidžane papirnim ubrusom da uklonite so.
- Premažite trake patlidžana maslinovim uljem i pobiberite.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta ili dok ne postanu mekani.
- Izvadite i ostavite da se ohlade.
- U blenderu, kombinujte leblebije, tahini, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi, dodajte malo vode za prilagođavanje teksture.
- Na svaku traku patlidžana nanesite tanki sloj humusa.
- Pažljivo uvijte trake patlidžana u rolat i postavite ih u pleh.
- Ponovite postupak dok ne potrošite sve trake.
- Po želji, dekorišite svežim peršunom.
- Ostavite rolat da se ohladi u frižideru najmanje sat vremena pre služenja.
- Isecite na kolutove i poslužite kao posno predjelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni rolat od patlidžana sa humusom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -