Posni rolat od patlidžana sa humusom

245
- Advertisement -

Posni rolat od patlidžana sa humusom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni rolat od patlidžana sa humusom:

Rolat:
  • 2 srednja patlidžana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Humus:
  • 1 konzerva leblebija (oko 400g),
  • 2 kašike tahinija (susamova pasta),
  • 2 čena belog luka,
  • sok od 1 limuna,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • voda (po potrebi za prilagođavanje teksture).

Posni rolat od patlidžana sa humusom se priprema na sledeći način:

  1. Isecite patlidžane uzdužno na tanke trake.
  2. Posolite trake patlidžana i ostavite ih da odstoje 15 minuta kako bi se uklonila višak vlage.
  3. Prebrišite patlidžane papirnim ubrusom da uklonite so.
  4. Premažite trake patlidžana maslinovim uljem i pobiberite.
  5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta ili dok ne postanu mekani.
  6. Izvadite i ostavite da se ohlade.
  7. U blenderu, kombinujte leblebije, tahini, beli luk, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber.
  8. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi, dodajte malo vode za prilagođavanje teksture.
  9. Na svaku traku patlidžana nanesite tanki sloj humusa.
  10. Pažljivo uvijte trake patlidžana u rolat i postavite ih u pleh.
  11. Ponovite postupak dok ne potrošite sve trake.
  12. Po želji, dekorišite svežim peršunom.
  13. Ostavite rolat da se ohladi u frižideru najmanje sat vremena pre služenja.
  14. Isecite na kolutove i poslužite kao posno predjelo.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rolat od patlidžana sa humusom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -