Posni humus sa crnim maslinama

281
- Advertisement -

Posni humus sa crnim maslinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni humus sa crnim maslinama:

  • 1 konzerva leblebija (oko 400g),
  • 1/3 šolje tahinija (sezamovo seme),
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1/4 šolje svežeg soka od limuna,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • 1/2 šolje crnih maslina,
  • sveže peršunov list za posipanje (opciono).

Posni humus sa crnim maslinama se priprema na sledeći način:

  1. U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte isprane i oceđene leblebije, tahini, maslinovo ulje, sveži sok od limuna, iseckan beli luk, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Dodajte iseckane crne masline u smesu i kratko blendajte, ostavljajući nekoliko komada maslina za teksturu.
  3. Proverite ukus i po potrebi dodajte so, biber ili još limunovog soka prema ličnom ukusu.
  4. Prebacite humus u posudu za posluživanje. Po želji, pospite svežim peršunovim listovima i dodajte nekoliko celih crnih maslina na vrh.
  5. Poslužite sa svežim povrćem, tostiranim hlebom ili kao deo mezetluka.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni humus sa crnim maslinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -