- Advertisement -
Sastojci za posni humus sa crnim maslinama:
- 1 konzerva leblebija (oko 400g),
- 1/3 šolje tahinija (sezamovo seme),
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 1/4 šolje svežeg soka od limuna,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica mlevene crvene paprike,
- so i biber po ukusu,
- 1/2 šolje crnih maslina,
- sveže peršunov list za posipanje (opciono).
Posni humus sa crnim maslinama se priprema na sledeći način:
- U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte isprane i oceđene leblebije, tahini, maslinovo ulje, sveži sok od limuna, iseckan beli luk, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Dodajte iseckane crne masline u smesu i kratko blendajte, ostavljajući nekoliko komada maslina za teksturu.
- Proverite ukus i po potrebi dodajte so, biber ili još limunovog soka prema ličnom ukusu.
- Prebacite humus u posudu za posluživanje. Po želji, pospite svežim peršunovim listovima i dodajte nekoliko celih crnih maslina na vrh.
- Poslužite sa svežim povrćem, tostiranim hlebom ili kao deo mezetluka.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni humus sa crnim maslinama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -