Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom

564
- Advertisement -

Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom:

  • 2 srednje velike tikvice,
  • 1 šolja brašna (može biti integralno ili korišćeno brašno od leblebija za dodatnu posnost),
  • 1 šolja prezli (koristite posne prezle),
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • 1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono),
  • Biljno ulje za prženje,
  • 1 konzerva leblebija,
  • 2 kašike tahinija (sezamovog putera),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 limun,
  • 1 čen belog luka,
  • Malo svežeg peršuna ili nane za garnituru (opciono).

Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite tikvice i isecite ih na tanke šnicle.
  2. U jednu posudu stavite brašno, u drugu prezle, a u treću umutite malo vode sa solju, biberom, belim lukom u prahu i crvenom paprikom u prahu (ako koristite).
  3. Uvaljajte svaku šniclu tikvice u brašno, zatim umočite u smesu sa vodom, i na kraju u prezle, tako da svaka strana bude ravnomerno obložena.
  4. U velikoj tiganju, zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Pržite šnicle tikvica s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. To obično traje oko 2-3 minuta po strani.
  5. Stavite pohovane šnicle na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja.

Humus:

  1. Stavite leblebije, tahini, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber u blender.
  2. Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
  3. Poslužite pohovane šnicle od tikvica sa pripremljenim humusom.
  4. Po želji, pospite svežim peršunom ili nanom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -