- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom:
- 2 srednje velike tikvice,
- 1 šolja brašna (može biti integralno ili korišćeno brašno od leblebija za dodatnu posnost),
- 1 šolja prezli (koristite posne prezle),
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica belog luka u prahu,
- 1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono),
- Biljno ulje za prženje,
- 1 konzerva leblebija,
- 2 kašike tahinija (sezamovog putera),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 limun,
- 1 čen belog luka,
- Malo svežeg peršuna ili nane za garnituru (opciono).
Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom se pripremaju na sledeći način:
- Operite tikvice i isecite ih na tanke šnicle.
- U jednu posudu stavite brašno, u drugu prezle, a u treću umutite malo vode sa solju, biberom, belim lukom u prahu i crvenom paprikom u prahu (ako koristite).
- Uvaljajte svaku šniclu tikvice u brašno, zatim umočite u smesu sa vodom, i na kraju u prezle, tako da svaka strana bude ravnomerno obložena.
- U velikoj tiganju, zagrejte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Pržite šnicle tikvica s obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. To obično traje oko 2-3 minuta po strani.
- Stavite pohovane šnicle na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja.
Humus:
- Stavite leblebije, tahini, maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber u blender.
- Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
- Poslužite pohovane šnicle od tikvica sa pripremljenim humusom.
- Po želji, pospite svežim peršunom ili nanom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -