- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni karfiol sa tahini sosom:
- 1 glavica karfiola, isečena na cvetiće,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- 1 kašičica belog luka u prahu,
- so i biber po ukusu,
- 3 kašike tahinija,
- sok od 1 limuna,
- 1 čen belog luka, sitno seckan,
- voda po potrebi (za razređivanje tahinija).
Posni pečeni karfiol sa tahini sosom se priprema na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 200°C. Karfiol pomešajte sa maslinovim uljem, dimljenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Rasporedite cvetiće na pleh obložen papirom za pečenje.
- Karfiol pecite 25-30 minuta, povremeno ga okrećući, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
- U manjoj činiji, pomešajte tahini, limunov sok, seckani beli luk, maslinovo ulje i malo vode. Mešajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju. Dodajte vode po potrebi da dobijete željenu gustinu.
- Pečeni karfiol prelijte tahini sosom i poslužite kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni karfiol sa tahini sosom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -