Posni pečeni karfiol sa tahini sosom

253
- Advertisement -

Posni pečeni karfiol sa tahini sosom

Advertisements

Sastojci za posni pečeni karfiol sa tahini sosom:

  • 1 glavica karfiola, isečena na cvetiće,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • so i biber po ukusu,
  • 3 kašike tahinija,
  • sok od 1 limuna,
  • 1 čen belog luka, sitno seckan,
  • voda po potrebi (za razređivanje tahinija).

Posni pečeni karfiol sa tahini sosom se priprema na sledeći način:

  1. Rernu zagrejte na 200°C. Karfiol pomešajte sa maslinovim uljem, dimljenom paprikom, belim lukom u prahu, solju i biberom. Rasporedite cvetiće na pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Karfiol pecite 25-30 minuta, povremeno ga okrećući, dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.
  3. U manjoj činiji, pomešajte tahini, limunov sok, seckani beli luk, maslinovo ulje i malo vode. Mešajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju. Dodajte vode po potrebi da dobijete željenu gustinu.
  4. Pečeni karfiol prelijte tahini sosom i poslužite kao glavno jelo ili prilog.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni karfiol sa tahini sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -