Posna voćna torta

Posna voćna torta

Advertisement


Potrebno je:

  • 1,2 l gustog soka od jagode,
  • 3 kesice pudinga od jagode,
  • 1 kg posnog mlevenog keksa,
  • 250 g margarina,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 300 g zamrznutih jagoda,
  • 3 kesice pudinga od karamele,
  • 1 l vode,
  • 2 kesice biljnog šlaga.

Priprema:

  1. U 800 ml gustog soka od jagode skuvajte puding i ohladite ga.
  2. Margarin umutite sa šećerom u prahu, polovinu sjedinite s pudingom i u to umešajte oceđene i usitnjene jagode.
  3. Puding od karamele skuvajte s vodom i, kada se ohladi, umešajte preostali umućen maslac.
  4. Keks natopite preostalim sokom.
  5. U kalup za tortu stavite red natopljenog keksa, preko nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne.
  6. Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od karamela.
  7. Pre služenja, kada se torta dobro stegne, skinite obruč kalupa i celu tortu premažite umućenim šlagom u koji ste dodali malo soka od jagoda.