- Advertisement -
Sastojci za pastrmku sa pirinčem:
- 3 manje pastrmke,
- 2 kašike ulja,
- kašika brašna,
- glavica luka,
- 3 kašike pirinča,
- 2 zelene paprike,
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista,
- kašika limunovog soka,
- so,
- biber.
Pastrmka sa pirinčem se priprema na sledeći način:
- Ribu očistite, operite, posolite i stavite na stranu. Na ulju propržite sitno seckan luk i s njim zajedno tanko narezanu zelenu papriku.
- Dodajte kuvan pirinač, promešajte, pa dodajte peršunov list i limunov sok.
- Tim nadevom napunite pastrmke i zatvorite im trbuh čačkalicama, ili ušijte belim koncem.
- Ribu uvaljajte u brašno i pecite u rerni oko 30 minuta.
- Dno posude u kojoj ćete peći pastrmke podmažite uljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pastrmka sa pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -