Pastrmka sa pirinčem

Pastrmka sa pirinčem

Advertisement

Sastojci za pastrmku sa pirinčem:

  • 3 manje pastrmke,
  • 2 kašike ulja,
  • kašika brašna,
  • glavica luka,
  • 3 kašike pirinča,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista,
  • kašika limunovog soka,
  • so,
  • biber.

Pastrmka sa pirinčem se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistite, operite, posolite i stavite na stranu. Na ulju propržite sitno seckan luk i s njim zajedno tanko narezanu zelenu papriku.
  2. Dodajte kuvan pirinač, promešajte, pa dodajte peršunov list i limunov sok.
  3. Tim nadevom napunite pastrmke i zatvorite im trbuh čačkalicama, ili ušijte belim koncem.
  4. Ribu uvaljajte u brašno i pecite u rerni oko 30 minuta.
  5. Dno posude u kojoj ćete peći pastrmke podmažite uljem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pastrmka sa pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares