- Advertisement -
Sastojci za posne ajvar štanglice:
Kora:
- 1 dcl kisele vode,
- 1 dcl piva,
- 8 kašika brašna,
- 4 kašike ajvara
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašičica praška za pecivo.
Za fill:
- 200 g krekera,
- 125 g margarina,
- 0,5 dcl vode,
- 100 g posnog majoneza,
- 1 konzerva tunjevine,
- 5 kiselih krastavčića.
Za premaz:
- 4 kašike ajvara,
- manji list oblande.
Posne ajvar štanglice se pripremaju na sledeći način:
- Sve sastojke za koru izmešati kašikom, pa smesu izliti u obložen pleh i peći koru na 200°C 15 min.
- Za fil krekere samleti i preliti sa vodom, pa promešati.
- Kisele krastavčiće izrendati, a tunjevinu ocediti od viska ulja.
- Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavčiće, majonez, malo posoliti, pa sve sjediniti i premazati koru.
- Preko fila namazati ajvar, pa staviti list oblande.
- Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 19 Review(s)
Posne ajvar štanglice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -