Posne ajvar štanglice

Ajvar štanglice

Advertisement

Sastojci za posne ajvar štanglice:

Kora:

  • 1 dcl kisele vode,
  • 1 dcl piva,
  • 8 kašika brašna,
  • 4 kašike ajvara,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1 kašičica praška za pecivo.

Za fill:

  • 200 g krekera,
  • 125 g margarina,
  • 0,5 dcl vode,
  • 100 g posnog majoneza,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 5 kiselih krastavčića.

Za premaz:

  • 4 kašike ajvara,
  • manji list oblande.

Posne ajvar štanglice se pripremaju na sledeći način:

  1. Sve sastojke za koru izmešati kašikom, pa smesu izliti u obložen pleh i peći koru na 200°C 15 min.
  2. Za fil krekere samleti i preliti sa vodom, pa promešati.
  3. Kisele krastavčiće izrendati, a tunjevinu ocediti od viska ulja.
  4. Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavčiće, majonez, malo posoliti, pa sve sjediniti i premazati koru.
  5. Preko fila namazati ajvar, pa staviti list oblande.
  6. Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ajvar štanglice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 19 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares