- Advertisement -
Sastojci za riblje pljeskavice:
- 300 g tunjevine,
- 500 g oslića,
- 200 g sardine,
- 100 g barenog pirinča,
- 100 g prezli,
- 10 čenova belog luka,
- 2 glavice crnog luka,
- kašičica muskantnog oraha,
- biber,
- so.
Riblje pljeskavice se pripremaju na sledeći način:
- Skuvati oslić, pa ga ocediti i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi staviti ga u blender i usitniti zajedno sa tunjevinom i sardinom.
- Sipati dobijenu smesu u drugu posudu i dodati sitno iseckani i proprženi crni i beli luk.
- Dobijenu masu pomešati sa barenim pirinčem i prezlama i začinite muskantnim orahom, biberom i solju.
- Sve dobro izmešati i od dobjene smese formirati pljeskavice. Peći ih u tiganju.
- Kao prilog služiti bareni krompir (ili neko drugo povrće), a od pića ružičasto vino.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 25 Review(s)
Riblje pljeskavice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -