Riblje pljeskavice

1837
- Advertisement -

Riblje pljeskavice

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za riblje pljeskavice:

  • 300 g tunjevine,
  • 500 g oslića,
  • 200 g sardine,
  • 100 g barenog pirinča,
  • 100 g prezli,
  • 10 čenova belog luka,
  • 2 glavice crnog luka,
  • kašičica muskantnog oraha,
  • biber,
  • so.

Riblje pljeskavice se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvati oslić, pa ga ocediti i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi staviti ga u blender i usitniti zajedno sa tunjevinom i sardinom.
  2. Sipati dobijenu smesu u drugu posudu i dodati sitno iseckani i proprženi crni i beli luk.
  3. Dobijenu masu pomešati sa barenim pirinčem i prezlama i začinite muskantnim orahom, biberom i solju.
  4. Sve dobro izmešati i od dobjene smese formirati pljeskavice. Peći ih u tiganju.
  5. Kao prilog služiti bareni krompir (ili neko drugo povrće), a od pića ružičasto vino.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riblje pljeskavice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)
- Advertisement -