Sastojci za posnu salata od krompira i krastavaca:
1 veći krastavac, oljušten i iseckan na kockice,
3 velika ili 4 mala krompira,
1 kašika senfa (po želji može i više),
ulje,
sirće,
so,
biber,
svež peršun.
Posna salata od krompira i krastavaca se priprema na sledeći način:
Iseckan krastavac posoliti i ostaviti da pusti vodu.
Krompir bariti u ljusci, kad bude skuvan oljuštiti ga dok je još topao i iseći na kockice.
Sipati krompir u sud u kome se nalazi krastavac (ne odlivati tečnost koju je pustio krastavac), zatim dodati ulje i sirce, promešati, pa dodati kašiku ili više senfa, biber, svež peršun i sve sjediniti.
Sastojci za posnu supu od paradajza i paprike:
4 velika paradajza (oljuštena i iseckana),
2 crvene paprike (iseckane),
1 crveni luk (iseckan),
2 čena belog luka (sitno seckana),
1 šargarepa (iseckana),
1 šolja tofu sira (isečenog na kockice),
4 šolje povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
svež bosiljak za garniranje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više