- Advertisement -
Sastojci za posni grilovani patlidžan sa belim lukom:
- 2 velika patlidžana,
- 3 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- sok od 1 limuna,
- svež peršun za dekoraciju,
- so i biber po ukusu.
Posni grilovani patlidžan sa belim lukom se priprema na sledeći način:
- Patlidžan operite i isecite na tanke kriške, oko 1 cm debljine. Posolite ih i ostavite da stoje 15 minuta kako bi ispustile gorčinu.
- Isperite kriške i osušite ih papirnim ubrusom. Premažite obe strane maslinovim uljem.
- Gril tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim grilujte kriške patlidžana po 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
- U maloj posudi pomešajte sitno iseckan beli luk, limunov sok, so i biber. Prelijte preko grilovanog patlidžana.
- Pre serviranja, pospite svežim peršunom i poslužite kao prilog ili lagano glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni grilovani patlidžan sa belim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -