Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

139
- Advertisement -

Posni grilovani patlidžan sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni grilovani patlidžan sa belim lukom:

  • 2 velika patlidžana,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od 1 limuna,
  • svež peršun za dekoraciju,
  • so i biber po ukusu.

Posni grilovani patlidžan sa belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžan operite i isecite na tanke kriške, oko 1 cm debljine. Posolite ih i ostavite da stoje 15 minuta kako bi ispustile gorčinu.
  2. Isperite kriške i osušite ih papirnim ubrusom. Premažite obe strane maslinovim uljem.
  3. Gril tiganj zagrejte na srednjoj temperaturi, a zatim grilujte kriške patlidžana po 3-4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
  4. U maloj posudi pomešajte sitno iseckan beli luk, limunov sok, so i biber. Prelijte preko grilovanog patlidžana.
  5. Pre serviranja, pospite svežim peršunom i poslužite kao prilog ili lagano glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni grilovani patlidžan sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -