Posne pirinčane galete

38
- Advertisement -

Posne pirinčane galete

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pirinčane galete:

  • 200g pirinča,
  • 2 kašike brašna (po potrebi više),
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena (ili chia semena),
  • 4 kašike vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu (opciono),
  • 1/2 kašičice crnog bibera,
  • ulje za prženje (opciono).

Posne pirinčane galete se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju, procedite ga i ostavite da se ohladi.
  2. U maloj posudi, pomešajte mleveno laneno seme sa 4 kašike vode. Ostavite da stoji 5-10 minuta dok ne postane želatinasto. Ovo će služiti kao vezivno sredstvo umesto jaja.
  3. U velikoj posudi pomešajte skuvani pirinač, laneno seme sa vodom, brašno, so, beli luk u prahu (ako koristite) i biber. Dobro izmešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Ako je smesa previše mrvljiva, dodajte još malo brašna po potrebi.
  4. Oblikujte smesu u male pljeskavice ili galete željene veličine.
  5. U tavi zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri (ili koristite papir za pečenje za zdraviju varijantu bez ulja).
  6. Pržite galete sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave, oko 3-4 minuta po strani.
  7. Vadite galete na papirne ubruse da se ocede od viška ulja, ako pržite.
  8. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pirinčane galete
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -