Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šećer i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Zatim 3 šolje brašna staviti u činiju, u sredini napraviti udubljenje za nadošli kvasac, so i ulje.
Sve to mesiti dok masa ne postane ujednačena, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati oko 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti da ponovo naraste, a zatim ga razvući oklagijom tako da se dobije testo za picu željene debljine.
Na testo staviti odgovarajuci fil i peći u pećnici.
Sastojci za posne lazanje sa morskim plodovima:
250 g lazanja,
100 g margarina,
150 g biljnog sira,
glavica crnog luka,
4 kašike paradajz pirea,
400 g morskih plodova,
2 čena belog luka,
začinsko bilje,
laneno seme,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više