Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šećer i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Zatim 3 šolje brašna staviti u činiju, u sredini napraviti udubljenje za nadošli kvasac, so i ulje.
Sve to mesiti dok masa ne postane ujednačena, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati oko 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti da ponovo naraste, a zatim ga razvući oklagijom tako da se dobije testo za picu željene debljine.
Na testo staviti odgovarajuci fil i peći u pećnici.
Sastojci za ragu od boranije:
1 kg boranije,
2 glavice crnog luka,
3/4 šolje ulja,
1,5 šolja kaše od paradajza,
peršunov list,
1-2 krompira,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više