Posne kajzerice

495
- Advertisement -

Posne kajzerice

Advertisements

Sastojci za posne kajzerice:

  • 500 g brašna,
  • 1 kašika šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kesica suvog kvasca (7 g),
  • 300 ml tople vode,
  • 3 kašike maslinovog ulja.

Posne kajzerice se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac.
  2. Postepeno dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
  3. Mesite testo na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično.
  4. Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
  5. Nakon što je testo nadošlo, podelite ga na 12 jednakih delova i oblikujte u loptice.
  6. Svaku lopticu malo spljoštite i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
  7. Pokrijte kajzerice krpom i ostavite da narastaju još 30 minuta.
  8. Zagrejte rernu na 200°C.
  9. Premažite kajzerice vodom i, ako želite, pospite ih susamom ili makom.
  10. Pecite kajzerice 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kajzerice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -