- Advertisement -
Sastojci za posne kajzerice:
- 500 g brašna,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kesica suvog kvasca (7 g),
- 300 ml tople vode,
- 3 kašike maslinovog ulja.
Posne kajzerice se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i suvi kvasac.
- Postepeno dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
- Mesite testo na pobrašnjenoj površini oko 10 minuta dok ne postane glatko i elastično.
- Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da naraste na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
- Nakon što je testo nadošlo, podelite ga na 12 jednakih delova i oblikujte u loptice.
- Svaku lopticu malo spljoštite i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pokrijte kajzerice krpom i ostavite da narastaju još 30 minuta.
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Premažite kajzerice vodom i, ako želite, pospite ih susamom ili makom.
- Pecite kajzerice 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posne kajzerice
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -