- Advertisement -
Sastojci za posni kremasti rižoto:
- 2 šoljice pirinča,
- 2 veće glavice luka,
- čaša belog vina,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 l supe od povrća (u kocki),
- 200 g mariniranih šampinjona,
- 200 g smrznutog mesa od dagnji,
- so,
- biber,
- peršun.
Posni kremasti rižoto se priprema na sledeći način:
- Luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju dok se skoro ne istopi.
- Zatim dodajte oprani pirinač, pojačajte vatru i pržite par minuta, stalno mešajući dok pirinač ne postane staklast.
- Dodajte vino i mešajte dok sasvim ne ispari, a onda, malo po malo dodajte supu.
- Stalno mešajte i nalivajte čim pirinač upije supu.
- Paziti da se pirinač ne prekuva i da rižoto ostane kremast.
- Odvojeno skuvajte meso dagnji, pa zajedno sa proceđenim šampinjonima pomešajte sa rižotom.
- Začinite solju i biberom, vratite kratko na šporet i pre služenja pospite seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni kremasti rižoto
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -