Lignje sa barenom blitvom se pripremaju na sledeći način:
Blitva se potopi u kipuću vodu i u njoj se zadrži samo jedan minut da bi zadržala boju.
Kad se izvadi iz posude peteljke blitve se odvoje od lista i sitno iseckaju.
Nekoliko minuta dinstaju se na malo maslinovog ulja i malo vode.
U posebnoj posudi obare se lignje u vrlo malo vode.
Voda u kojoj su se barile lignje i ona kojom je prelivena blitva sjedine se i njome se preliju sitno iseckane peteljke, doda se morska so i začin po ukusu. Tako se dobije ukusna supa.
Glavno jelo se priprema tako što se obarena lignja začini limunovim sokom, maslinovim uljem, peršunom, morskom soli i sa malo bibera.
Uz nju se služi blitva, prelivena maslinovim uljem, belim lukom i sitno narezanim peršunom.
Sastojci za posne paprike punjene žitom:
8 paprika,
200 g bukovače,
500 g pšenice,
3 čena belog luka,
100 g paradajza,
300 g praziluka,
pola kašičice slatke paprike,
bosiljak
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više