Lignje sa barenom blitvom

Lignje sa barenom blitvom

Advertisement

Sastojci za lignje sa barenom blitvom:

  • 500 g lignji,
  • 500 g blitve,
  • limunov sok od pola limuna,
  • maslinovo ulje,
  • peršun,
  • morska so,
  • malo bibera.

Lignje sa barenom blitvom se pripremaju na sledeći način:

  1. Blitva se potopi u kipuću vodu i u njoj se zadrži samo jedan minut da bi zadržala boju.
  2. Kad se izvadi iz posude peteljke blitve se odvoje od lista i sitno iseckaju.
  3. Nekoliko minuta dinstaju se na malo maslinovog ulja i malo vode.
  4. U posebnoj posudi obare se lignje u vrlo malo vode.
  5. Voda u kojoj su se barile lignje i ona kojom je prelivena blitva sjedine se i njome se preliju sitno iseckane peteljke, doda se morska so i začin po ukusu. Tako se dobije ukusna supa.
  6. Glavno jelo se priprema tako što se obarena lignja začini limunovim sokom, maslinovim uljem, peršunom, morskom soli i sa malo bibera.
  7. Uz nju se služi blitva, prelivena maslinovim uljem, belim lukom i sitno narezanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Lignje sa barenom blitvom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares