- Advertisement -
Sastojci za lignje sa barenom blitvom:
- 500 g lignji,
- 500 g blitve,
- limunov sok od pola limuna,
- maslinovo ulje,
- peršun,
- morska so,
- malo bibera.
Lignje sa barenom blitvom se pripremaju na sledeći način:
- Blitva se potopi u kipuću vodu i u njoj se zadrži samo jedan minut da bi zadržala boju.
- Kad se izvadi iz posude peteljke blitve se odvoje od lista i sitno iseckaju.
- Nekoliko minuta dinstaju se na malo maslinovog ulja i malo vode.
- U posebnoj posudi obare se lignje u vrlo malo vode.
- Voda u kojoj su se barile lignje i ona kojom je prelivena blitva sjedine se i njome se preliju sitno iseckane peteljke, doda se morska so i začin po ukusu. Tako se dobije ukusna supa.
- Glavno jelo se priprema tako što se obarena lignja začini limunovim sokom, maslinovim uljem, peršunom, morskom soli i sa malo bibera.
- Uz nju se služi blitva, prelivena maslinovim uljem, belim lukom i sitno narezanim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Lignje sa barenom blitvom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -