POSNA JELA SA SASTOJKOM: paradajz
Ćufte od povrća
Sastojci za ćufte od povrća:
2 tikvice,
2 paradajza,
1 glavica crnog luka,
2 šolje brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
peršunov list,
nana,
biber,
so.
Oslić sa povrćem
Sastojci za oslić sa povrćem:
600 g fileta oslića,
4 velika paradajza,
4 glavice crnog luka,
4 kašike maslinovog ulja,
2 kašike seckanog svežeg peršuna,
so,
biber.
Ratatuj
Sastojci za ratatuj:
500 g plavog patlidžana,
400 g paradajza,
500 g tikvica,
nekoliko paprika (da nisu ljute),
nekoliko glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
peršun,
majoran,
žalfija,
so,
biber,
maslinovo ulje.
Đuveč od praziluka
Sastojci za đuveč od praziluka:
1/2 kg praziluka,
1/2 kg paradajza,
50 g pirinča,
1-2 šargarepe,
2 dl ulja,
3 dl vode,
1 limun,
1 suva crvena paprika,
2 kašičice tucane ljute paprike,
so.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Posni rižoto sa komadićima soje na vodi
Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi:
1,5 litar vode,
2 glavice crnog luka,
3 struka mladog crnog luka,
1 krompir,
3 šargarepe,
1 šoljica komadića soje,
3 čena belog luka,
1 šolja pirinča,
mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan,
1 šolja kuvanog paradajza,
1 svež paradajz.
Bukovača Oca Gavrila na vodi
Sastojci za bukovaču Oca Gavrila na vodi:
300 g bukovače,
4 krompira,
4 šargarepe,
3-4 sveže paprike,
sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire),
so,
začini po želji.
Posne zapečene makarone u basilico sosu
Sastojci za posne zapečene makarone u basilico sosu:
1 tegla basilico sosa (sos od paradajza, crnog luka, bosiljka, malo šećera i soli),
1 pakovanje posnih makarona,
2-3 čena belog luka,
1 veći paradajz,
maslinovo ulje,
so.