Naslovna Sastojci Vlašac

Sastojak: vlašac

Posni prženi škampi na avokadu

Posni prženi škampi na avokadu

Sastojci za posne pržene škampe na avokadu:1 vlašac,sok od 2 limete,4 kašike čili sosa,2 avokada,čen belog luka,12 škampa ( sirovih bez ljuske),2 kašike ulja,so, biber,zelena salata.
Posna hladna kremasta supa od krastavca

Posna hladna kremasta supa od krastavca

Sastojci za posnu hladnu kremastu supu od krastavca:1 halapenjo zelena papričica,1 kašika vlašca,1 čen belog luka,1 krastavac,¼-½ šolje peršunovog lišća,1-2 kašike svežeg soka od limuna,1 šolja nezaslađenog sojinog mleka,¼ šolje punomasnog kokosovog mleka,¾ kašičice soli,¼ kašičice bibera,5-6 listova svežeg bosiljka + nekoliko listića za dekoraciju,1 kašika maslinovog ulja,1 kašičica integralnog susama za dekoraciju.
Posna krem čorba sa amarantom

Posna krem čorba sa amarantom

Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:5 kašika amaranta,200g šargarepe,1 glavica crnog luka,1 kašika margarina,600ml bistre supe od povrća,100ml posne pavlake,2 kašike sitno seckanog vlašca,so,mleveni crni biber.
Posne batat bombice

Posne batat bombice

Sastojci za posne batat bombice:200g pečenog batat krompira,200g očišćenog mesa pastrmke,50g susama,3 kašike prezli,1 kašika maslinovog ulja,1 kašika liimunovog soka,1/2 kašičice mlevenog đumbira,po ukusu soli,prema potrebi pečenog kikirikija.Za posipanje:100g posnog dimljenog kačkavalja,1 vezica luka vlašca,po potrebi jestive korpice.
Posni namaz od patlidžana sa bademima

Posni namaz od patlidžana sa bademima

Sastojci za posni namaz od patlidžana sa bademima: 500g patlidžana, 2 čena belog luka, 5 kašika maslinovog ulja, 3 kašike limunovog soka, so i biber, 1 kašika seckanog vlašca, 1 kašika peršuna.
Lepinje iz tiganja

Lepinje iz tiganja

Sastojci za lepinje iz tiganja: 400-450g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1.5 kašičica soli, 3 kašike ulja, 1 šolja hladne vode, dodaci po želji: seckana pera mladog luka, vlašac, peršun, ulje za prženje.
Hrskavi krompir iz rerne recept

Hrskavi krompir iz rerne

Sastojci za hrskavi krompir iz rerne: 1 kg krompira, 50 ml maslinovog ulja, čen belog luka, 50 g posnog margarina, 2 kašike timijana, 2 kašike vlašca, peršun, so.
riblji specijalitet sa grejpom recept

Riblji specijalitet sa grejpom

Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1 grejpfrut, 3 glavice mladog luka, 1 limun, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
fileti brancina sa pomorandzom i limetom recept

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom: 4 fileta brancina, 1 beli deo struka praziluka, 2 zelena limuna, 2 pomorandže, 2 struka mladog luka, 60 g posnog margarina, 100 ml riblje čorbe, 1 kašičica iseckanog vlašca, maslinovo ulje, so, biber.
zlatiborski kacamak

Zlatiborski kačamak

Sastojci za posni zlatiborski kačamak: 200 g belog kukuruznog brašna, 100 g heljdinog brašna, 2 veze samoniklog zelja, 150 g spanaća, kašičica začina, kašika marinade (beli luk i peršun u ulju), kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg), so, biber, ulje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -