Posne rolnice od patlidžana

159
- Advertisement -

Posne rolnice od patlidžana

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne rolnice od patlidžana:

  • 2 velika patlidžana,
  • 200 g posnog krem sira (ili humusa),
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 1 veza peršuna, sitno seckanog,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu.

Posne rolnice od patlidžana se pripremaju na sledeći način:

  1. Patlidžane operite i isecite po dužini na tanke kriške.
  2. Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustili gorčinu. Zatim ih isperite i osušite.
  3. Premažite kriške patlidžana maslinovim uljem sa obe strane.
  4. Pecite patlidžane na roštilju ili gril tiganju dok ne omekšaju i dobiju lepe linije sa obe strane.
  5. U međuvremenu, pripremite fil: pomešajte posni krem sir (ili humus) sa seckanim belim lukom, peršunom, solju i biberom.
  6. Kada su patlidžani gotovi, ostavite ih da se malo prohlade.
  7. Na svaki pečeni patlidžan stavite po kašiku fila i pažljivo urolajte.
  8. Poslužite toplo ili hladno, kao predjelo ili laganu večeru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne rolnice od patlidžana
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -