- Advertisement -
Sastojci za posne rolnice od patlidžana:
- 2 velika patlidžana,
- 200 g posnog krem sira (ili humusa),
- 2 čena belog luka, sitno seckana,
- 1 veza peršuna, sitno seckanog,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu.
Posne rolnice od patlidžana se pripremaju na sledeći način:
- Patlidžane operite i isecite po dužini na tanke kriške.
- Posolite ih i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustili gorčinu. Zatim ih isperite i osušite.
- Premažite kriške patlidžana maslinovim uljem sa obe strane.
- Pecite patlidžane na roštilju ili gril tiganju dok ne omekšaju i dobiju lepe linije sa obe strane.
- U međuvremenu, pripremite fil: pomešajte posni krem sir (ili humus) sa seckanim belim lukom, peršunom, solju i biberom.
- Kada su patlidžani gotovi, ostavite ih da se malo prohlade.
- Na svaki pečeni patlidžan stavite po kašiku fila i pažljivo urolajte.
- Poslužite toplo ili hladno, kao predjelo ili laganu večeru.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne rolnice od patlidžana
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -