Posni pilav sa šaranom se priprema na sledeći način:
Šaran očistiti, dobro oprati, odstraniti glavu i rep, pa iseći na veće komade.
Komade posoliti i svaki zaseći nekoliko puta plitko.
Očistiti i iseckati crni luk, pa ga prodinstati na šolji ulja, a pri kraju prženja dodati malo aleve paprike.
Izdinstan luk izručiti po dnu dublje, veće tepsije, ravnomerno rasporediti i po njemu posuti 1/2 šolje opranog pirinča.
Preko pirinča staviti ribu, a zatim sve zaliti sosom.
Sos se pravi kao tanja zaprška. Zagrejati tri kašike ulja, propržiti kašiku brašna i kašiku aleve paprike. Kad porumeni doliti šolju mlake vode. Proključalim sosom preliti luk, pirinač i ribu.
Peći u zagrejanoj pećnici dok riba ne počne da se odvaja od kostiju.
Sastojci za posnu tortu s breskvama:
1 kg šlaga u prahu,
1 l hladne mineralne vode,
300 g mlevenog posnog keksa,
300 g čokolade,
300 g breskvi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više