- Advertisement -
Sastojci za posni pilav sa šaranom:
- šaran od 2 kg,
- 3-4 glavice crnog luka,
- 1/2 šolje pirinča,
- šolja ulja za prženje luka,
- 3 kašike ulja za sos,
- kašika brašna,
- 2 kašike aleve paprike.
Posni pilav sa šaranom se priprema na sledeći način:
- Šaran očistiti, dobro oprati, odstraniti glavu i rep, pa iseći na veće komade.
- Komade posoliti i svaki zaseći nekoliko puta plitko.
- Očistiti i iseckati crni luk, pa ga prodinstati na šolji ulja, a pri kraju prženja dodati malo aleve paprike.
- Izdinstan luk izručiti po dnu dublje, veće tepsije, ravnomerno rasporediti i po njemu posuti 1/2 šolje opranog pirinča.
- Preko pirinča staviti ribu, a zatim sve zaliti sosom.
- Sos se pravi kao tanja zaprška. Zagrejati tri kašike ulja, propržiti kašiku brašna i kašiku aleve paprike. Kad porumeni doliti šolju mlake vode. Proključalim sosom preliti luk, pirinač i ribu.
- Peći u zagrejanoj pećnici dok riba ne počne da se odvaja od kostiju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni pilav sa šaranom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -