Posni pilav sa šaranom

Pilav sa šaranom

Advertisement

Sastojci za posni pilav sa šaranom:

  • šaran od 2 kg,
  • 3-4 glavice crnog luka,
  • 1/2 šolje pirinča,
  • šolja ulja za prženje luka,
  • 3 kašike ulja za sos,
  • kašika brašna,
  • 2 kašike aleve paprike.

Posni pilav sa šaranom se priprema na sledeći način:

  1. Šaran očistiti, dobro oprati, odstraniti glavu i rep, pa iseći na veće komade.
  2. Komade posoliti i svaki zaseći nekoliko puta plitko.
  3. Očistiti i iseckati crni luk, pa ga prodinstati na šolji ulja, a pri kraju prženja dodati malo aleve paprike.
  4. Izdinstan luk izručiti po dnu dublje, veće tepsije, ravnomerno rasporediti i po njemu posuti 1/2 šolje opranog pirinča.
  5. Preko pirinča staviti ribu, a zatim sve zaliti sosom.
  6. Sos se pravi kao tanja zaprška. Zagrejati tri kašike ulja, propržiti kašiku brašna i kašiku aleve paprike. Kad porumeni doliti šolju mlake vode. Proključalim sosom preliti luk, pirinač i ribu.
  7. Peći u zagrejanoj pećnici dok riba ne počne da se odvaja od kostiju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa šaranom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares