Šaran na seljački način Autor: Recept - 22/05/2012 685 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za šarana na seljački način: 2 šarana, so, aleva paprika, začin od bilja, brašno, ulje. Šaran na seljački način se priprema na sledeći način: Šaran se očisti, opere, odstrane mu se glava i rep, pa se iseče na komade približno jednake veličine. Zatim se svaki komad posoli i ostavi da odstoji. U dublju činiju pomešamo brašno, alevu papriku, začin od bilja, pa svaki komad šarana uvaljamo i spuštamo na vrelo ulje da se prži. Ako je u pitanju veća količina ribe, ulje se posle izvesnog vremena mora promeniti. Šaran pripremljen na ovakav način može danima da stoji a da se ne pokvari. Ako se služi posle par dana, dovoljno je da ga složimo u pleh i zapečemo. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Šaran na seljački način Objavljen: 2012-05-22Vreme za pripremu: 1H20MProsečna ocena: 5 Based on 6 Review(s) - Advertisement -