Ostale komade ribe očistiti sasvim od kostiju i propržiti na vrelom ulju.
Izmaći sa vatre, preliti limunovim sokom i ostaviti da se ohladi.
U ulju u kom se pržila riba propržiti seckane šampinjone, ocediti ih od masnoće i pomešati sa ribom.
Kad je supa gotova procediti je, a u zasebnoj posudi otopiti margarin, posoliti, sipati brašna prema potrebi, a zatim doliti supu tako da se dobije gušći sos.
U sos umešati prženu ribu, pečurke i dva obarena krompira, tako da se dobije kompaktna masa.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
U dubokom tiganju zagrejati ulje, pa kašikom vaditi krokete i pržiti.
Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom:
150 g fileta deverike bez kože,
150 g fileta bakalara bez kože,
150 g fileta brancina bez kože,
1 grejpfrut,
3 glavice mladog luka,
1 limun,
veza vlašca,
2 kašike maslinovog ulja,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više