Posne rolnice sa avokadom

1371
- Advertisement -

Posne rolnice sa avokadom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne rolnice sa avokadom:

  • 2 zrela avokada,
  • 5 kašika soka od limuna,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 2 veća čena belog luka,
  • 100g tunjevine iz konzerve,
  • 4 manje tortilje,
  • 2 manja paradajza,
  • 3 struka mladog luka,
  • mleveni biber,
  • so.

Posne rolnice sa avokadom se pripremaju na sledeći način:

  1. Tortilje nakratko ispeći na suvom tiganju da blago porumene a zatim ih naslagati jednu preko druge, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se potpare.
  2. Za pripremu fila avokado preseći napola, očistiti od koštice, te kašikom izvaditi pulpu i iseći je na krupnije komade.
  3. Beli luk očistiti i iseći na listove.
  4. U blenderu sjediniti očišćeni avokado, beli luk, sok od limuna i maslinovo ulje, dodati malo soli i bibera po ukusu pa izmiksati da bi se dobila kremasta smesa.
  5. Paradajz iseći na kockice, mladi luk očistiti i iseći na kolutove.
  6. Tortilju premazati četvrtinom namaza od avokada, odozgo posuti četvrtinom mladog luka i paradajza i rasporediti četvrtinu tunjevine.
  7. Tortilju čvrsto urolati i uviti u foliju.
  8. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
  9. Rolnice ostaviti da miruju u frižideru oko 4 sata.
  10. Odstojale rolnice izvaditi iz folije i ravnom oštricom noža iseći ih na kolutove.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne rolnice sa avokadom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -