- Advertisement -
Potrebno je:
- 1/2 kg pasulja tetovca,
- 3 glavice crnog luka,
- kašika ulja,
- kašika brašna,
- aleva paprika,
- so,
- biber,
- 8 većih kiselih paprika babura.
Priprema:
- 1/2 kg pasulja tetovca otrebiti, oprati, naliti vodom i kuvati.
- Kad pasulj provri, prosuti prvu vodu i naliti ga drugom, toplom vodom.
- Spustiti 2 glavice sitno isečenog crnog luka pa kuvati sve dok pasulj ne bude mekan.
- Sada ga posoliti i skinuti sa šporeta.
- U šerpu staviti jednu kašiku ulja i 1 glavicu sitno isečenog crnog luka pa dobro upržiti.
- Kada je luk pržen, dodati aleve paprike i bibera po ukusu.
- U taj upržen luk izručiti kuvani pasulj, oceđen od vode i dobro sve promešati.
- Uzeti 8 većih kiselih babura, očistiti ih od semena i napuniti jednim delom pasulja, a u ostatak pasulja izručiti sav sok od „turšije“ koji se u paprikama nalazi.
- Sad staviti u đuveč preostali pasulj i po njemu poređati punjene paprike, napraviti zapršku od ulja i brašna, dodati malo soli i aleve paprike, pa njome preliti paprike i staviti ih u pećnicu da se peku dok ne budu sasvim rumene.
- Advertisement -