Kisele paprike punjene pasuljem

Kisele paprike punjene pasuljem

Advertisement

Potrebno je:

  • 1/2 kg pasulja tetovca,
  • 3 glavice crnog luka,
  • kašika ulja,
  • kašika brašna,
  • aleva paprika,
  • so,
  • biber,
  • 8 većih kiselih paprika babura.

Priprema:

  1. 1/2 kg pasulja tetovca otrebiti, oprati, naliti vodom i kuvati.
  2. Kad pasulj provri, prosuti prvu vodu i naliti ga drugom, toplom vodom.
  3. Spustiti 2 glavice sitno isečenog crnog luka pa kuvati sve dok pasulj ne bude mekan.
  4. Sada ga posoliti i skinuti sa šporeta.
  5. U šerpu staviti jednu kašiku ulja i 1 glavicu sitno isečenog crnog luka pa dobro upržiti.
  6. Kada je luk pržen, dodati aleve paprike i bibera po ukusu.
  7. U taj upržen luk izručiti kuvani pasulj, oceđen od vode i dobro sve promešati.
  8. Uzeti 8 većih kiselih babura, očistiti ih od semena i napuniti jednim delom pasulja, a u ostatak pasulja izručiti sav sok od “turšije” koji se u paprikama nalazi.
  9. Sad staviti u đuveč preostali pasulj i po njemu poređati punjene paprike, napraviti zapršku od ulja i brašna, dodati malo soli i aleve paprike, pa njome preliti paprike i staviti ih u pećnicu da se peku dok ne budu sasvim rumene.

Pin It on Pinterest

Shares