Posne kesten štanglice sa rumom

posne kesten stanglice sa rumom

Advertisement

Sastojci za posne kesten štanglice sa rumom:

  • 1 kg kestena,
  • 250 g margarina,
  • 200 g šećera,
  • 2 čaše ruma,
  • 300 g šećerne table,
  • 4 kašike ulja.

Posne kesten štanglice sa rumom se pripremaju na sledeći način:

  1. Kesten oprati, skuvati i odstraniti koru, a zatim propasirati.
  2. Posebno penasto umutiti šećer i margarin, pa dodati rum i propasirati kesten.
  3. Sve dobro izmešati, a potom masu staviti na radnu površinu i rastanjiti do debljine od 4 cm.
  4. Odozgo je preliti glazurom od šećerne table.
  5. Ostaviti da se glazura stegne, zatim pažljivo prevrnuti smesu i preliti drugu stranu.
  6. Ostaviti da se stegne i iseći toplim nožem.
  7. Glazura: istopite na tihoj vatri šećernu tablu sa 4 kašike ulja i toplom glazurom premazati štanglice.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kesten štanglice sa rumom - Recept
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares