- Advertisement -
Sastojci za posne kesten štanglice sa rumom:
- 1 kg kestena,
- 250 g margarina,
- 200 g šećera,
- 2 čaše ruma,
- 300 g šećerne table,
- 4 kašike ulja.
Posne kesten štanglice sa rumom se pripremaju na sledeći način:
- Kesten oprati, skuvati i odstraniti koru, a zatim propasirati.
- Posebno penasto umutiti šećer i margarin, pa dodati rum i propasirati kesten.
- Sve dobro izmešati, a potom masu staviti na radnu površinu i rastanjiti do debljine od 4 cm.
- Odozgo je preliti glazurom od šećerne table.
- Ostaviti da se glazura stegne, zatim pažljivo prevrnuti smesu i preliti drugu stranu.
- Ostaviti da se stegne i iseći toplim nožem.
- Glazura: istopite na tihoj vatri šećernu tablu sa 4 kašike ulja i toplom glazurom premazati štanglice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 3 Review(s)
Posne kesten štanglice sa rumom - Recept
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -