Posna torta sa pivom se priprema na sledeći način:
Umesiti testo od 1/2 kg šećera, 1/2 kg mlevenih oraha, 400 g mekog brašna, strugane kore i soka od jednog limuna, 1 kašičice sode bikarbone, 4 kašike ulja i 1/2 l piva pa od ovog testa ispeći 2 kore.
Nadev: Ušpinovati 200 g šećera malo ređe nego za slatko, dodati 250 g mlevenih oraha i 2 vanilin šećera.
Tortu najpre premazati džemom od kajsija, a zatim prohlađenim nadevom.
Istim nadevom tortu premazati i sa spoljne strane i posuti preostalim orasima.
Sastojci za posne špagete sa dagnjama:400g špageta,650g dagnji,4 čena belog luka,2 limuna,450g paradajza,4 ljute papričice (stavite manje ako ne volite ljuto),peršunov list pola veze,80ml ulja,so i biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više