Losos sa šljivama i krastavcem se priprema na sledeći način:
Šljive operite, izvadite im koštice, isecite na tanke kolutove i odložite sa strane.
U manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni luk, papriku i krastavac, začinite maslinovim uljem, vinskim sirćetom, posolite, pobiberite i pospite peršunom. Odložite sa strane kao i šljive.
Filete lososa posolite sa svih strana i pobiberite, pa ih ispržite na maslinovom ulju u tiganju sa nelepljivom podlogom.
Povremeno ih okrećite da se ravnomerno isprže, a zatim ih izvadite na tanjir.
U tiganju u kojem ste pržili filete lososa sipajte salatu sa krastavcima i dinstajte nekoliko sekundi, sve vreme mešajući da se povrće zagreje i otpusti sok, pa sipajte preko fileta lososa.
Na kraju dodajte tanke kriške šljiva i odmah servirajte.
Sastojci za posne palačinke sa spanaćem:
1 šolja brašna,
1 šolja vode,
100g svežeg spanaća,
100g tofu sira,
1 čen belog luka,
so po ukusu,
biber po ukusu,
maslinovo ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više