Losos sa šljivama i krastavcem se priprema na sledeći način:
Šljive operite, izvadite im koštice, isecite na tanke kolutove i odložite sa strane.
U manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni luk, papriku i krastavac, začinite maslinovim uljem, vinskim sirćetom, posolite, pobiberite i pospite peršunom. Odložite sa strane kao i šljive.
Filete lososa posolite sa svih strana i pobiberite, pa ih ispržite na maslinovom ulju u tiganju sa nelepljivom podlogom.
Povremeno ih okrećite da se ravnomerno isprže, a zatim ih izvadite na tanjir.
U tiganju u kojem ste pržili filete lososa sipajte salatu sa krastavcima i dinstajte nekoliko sekundi, sve vreme mešajući da se povrće zagreje i otpusti sok, pa sipajte preko fileta lososa.
Na kraju dodajte tanke kriške šljiva i odmah servirajte.
Sastojci za posnu salatu od pečene bundeve i rukole:
300 g bundeve,
100 g rukole,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika balzamiko sirćeta,
so i biber po ukusu,
šaka semenki bundeve,
1 kašika javorovog sirupa (po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više