Posni rolat sa šampinjonima

posni slani rolat sa sampinjonima

Advertisement

Sastojci za posni rolat sa šampinjonima:

  • 500 g tankih kora za pitu,
  • 800 g šampinjona,
  • 2 glavice srednje crnog luka,
  • 1 dl ulja,
  • 500 g biljnog kačkavalja,
  • 400-500 g kečapa,
  • origano.

Posni rolat sa šampinjonima se priprema na sledeći način:

  1. Pečurke izdinstati sa lukom na ulju, posoliti i pobiberiti po ukusu.
  2. Prvu koru tanko premazati kečapom, drugu ponoviti sa kečapom (kore redjati jednu na drugu), tek na treću ide fil od šampinjona, četvrta kora premaz od kečapa, peta kora narendan kačkavalj, pa redom kečap, šampinjoni, kačkavalj (kore ne prskati sa uljem dovoljno je ulja u pečurkama) dok ne utrošite sve kore i nadeve za rolat.
  3. Sve to urolovati, premazati odozgo sa kašičicom ulja.
  4. Staviti da se peče u rernu koja je prethodno zagrejana na 220 stepeni i peći 15 minuta.
  5. Kad se rolat ohladi seći na 2 cm debljine i služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rolat sa šampinjonima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 54 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares