Posna čorba od krompira se priprema na sledeći način:
Očistite, operite i sitno iseckajte luk, pa ga propržite na ulju.
Dodajte brašno, pržite dok ne počne da rumeni, dodajte alevu papriku, kratko propržite i brzo u ovu zapršku spustite očišćene, orane i isečene krompire sa šargarepom.
Brzo mešajte da masnoća probije povrće, pa nalijte vrele vode koliko je potrebno za čorbu.
Mešajte jelo, naročito po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi.
Dodajte vegetu i so, mešajte dalje dok čorba ne proključa, delimično poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Dodajte isečene ili cele paprike.
Posle petnaestak minuta kuvanja, dodajte paradajz i ostavite jelo da vri još desetak minuta.
Probajte čorbu, ako treba, dosolite, pobiberite, dodajte seckan peršunov list.
Pustite da još malo vri pa skinite sa šporeta, malo ohladite i servirajte.
Sastojci za posnu salatu od testenine sa pestom:
250 g integralne ili obične posne testenine (penne, fusilli, itd.),
1 šolja svežeg bosiljka,
1/4 šolje pinjola ili oraha,
2 češnja belog luka,
1/4 šolje maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu,
10 čeri paradajza, prepolovljenih,
1 šolja sveže rukole ili spanaća.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više