Posna čorba od krompira

1943
- Advertisement -

Posna čorba od krompira

Advertisements

Sastojci za posnu čorbu od krompira:

  • 500 g krompira,
  • 2 šargarepe,
  • 1 glavica crnog luka,
  • peršunov list,
  • 2 sveže paprike,
  • 2 paradajza ili 1 šolja paradajz pirea,
  • 2 šoljice ulja,
  • vegeta,
  • biber,
  • so,
  • aleva paprika,
  • 1 kašika brašna.

Posna čorba od krompira se priprema na sledeći način:

  1. Očistite, operite i sitno iseckajte luk, pa ga propržite na ulju.
  2. Dodajte brašno, pržite dok ne počne da rumeni, dodajte alevu papriku, kratko propržite i brzo u ovu zapršku spustite očišćene, orane i isečene krompire sa šargarepom.
  3. Brzo mešajte da masnoća probije povrće, pa nalijte vrele vode koliko je potrebno za čorbu.
  4. Mešajte jelo, naročito po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi.
  5. Dodajte vegetu i so, mešajte dalje dok čorba ne proključa, delimično poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
  6. Dodajte isečene ili cele paprike.
  7. Posle petnaestak minuta kuvanja, dodajte paradajz i ostavite jelo da vri još desetak minuta.
  8. Probajte čorbu, ako treba, dosolite, pobiberite, dodajte seckan peršunov list.
  9. Pustite da još malo vri pa skinite sa šporeta, malo ohladite i servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od krompira
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)
- Advertisement -