- Advertisement -
Sastojci za voćni kuglof:
- 1 zrela banana,
- 3 jabuke,
- 2 vanil šećera,
- 200g šećera,
- 200ml kisele vode,
- 100ml ulja,
- 350g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- ½ kašičice cimeta,
- 80g brusnica,
- 80g borovnica.
Za glazuru:
- 200g šećera u prahu,
- 3 kašike tople vode,
- 1 kašika limunovog soka.
Voćni kuglof se priprema na sledeći način:
- Bananu i dve jabuke oljuštiti, iseckati i u blenderu izmiksati.
- Dodati šećer i vanilu, promešati kašikom, zatim dodati kiselu vodu i ulje.
- Sjediniti brašno, prašak za pecivo i cimet zatim dodati u izmiksano voće i sve zajedno promešati.
- Treću jabuku očistiti i iseckati na kockice zatim zajedno sa borovnicama i brusnicama dodati u već pripremljenu smesu i promešati.
- Kuglof premazati margarinom zatim sipati smesu.
- Peći na 180 °C 50-55 minuta.
- Proverite čačkalicom da li je kuglof pečen.
- Kuglof ostavite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pre vađenja iz istog.
- Šećer u prahu dodati vodu is ok od limuna zatim viljuškom umutiti da glazura postane glatka.
- Kašikom sipati glazuru preko ohlađenog kuglofa.
- Po želji, posuti šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Voćni kuglof
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -