Voćni kuglof

1722
- Advertisement -

Voćni kuglof

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za voćni kuglof:

  • 1 zrela banana,
  • 3 jabuke,
  • 2 vanil šećera,
  • 200g šećera,
  • 200ml kisele vode,
  • 100ml ulja,
  • 350g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • ½ kašičice cimeta,
  • 80g brusnica,
  • 80g borovnica.

Za glazuru:

  • 200g šećera u prahu,
  • 3 kašike tople vode,
  • 1 kašika limunovog soka.

Voćni kuglof se priprema na sledeći način:

  1. Bananu i dve jabuke oljuštiti, iseckati i u blenderu  izmiksati.
  2. Dodati šećer i vanilu, promešati kašikom, zatim dodati kiselu vodu i ulje.
  3. Sjediniti brašno, prašak za pecivo i cimet zatim dodati u izmiksano voće i sve zajedno promešati.
  4. Treću jabuku očistiti i iseckati na kockice zatim zajedno sa borovnicama i brusnicama dodati u već pripremljenu smesu i promešati.
  5. Kuglof premazati margarinom zatim sipati smesu.
  6. Peći na 180 °C 50-55 minuta.
  7. Proverite čačkalicom da li je kuglof pečen.
  8. Kuglof ostavite 15 minuta da se prohladi u kalupu, pre vađenja iz istog.
  9. Šećer u prahu dodati vodu is ok od limuna zatim viljuškom umutiti da glazura postane glatka.
  10. Kašikom sipati glazuru preko ohlađenog kuglofa.
  11. Po želji, posuti šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Voćni kuglof
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -