- Advertisement -
Sastojci za posni rolat sa somovinom i oslićem:
- 1 kg fileta somovine,
- 500 g fileta oslića,
- 300 g obarenog pirinča,
- 1 veći struk praziluka,
- 1 veća glavica crnog luka,
- 5 čena belog luka,
- so,
- biber,
- začin,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 2 fileta pečene crvene paprike,
- 200 g posnog dimnjenog kačkavalja,
- 300 g pečuraka,
- ulje.
Posni rolat sa somovinom i oslićem se priprema na sledeći način:
- Crni luk i praziluk očistiti, sitno iseckati i na malo ulja prodinstati.
- Za to vreme na mašini za meso samleti filete somovine i oslića.
- U činiju pomešati mlevenu ribu, prodinstani luk, beli luk usinjen na presu za luk, bareni pirinač, sodu bikarbonu, začini po ukusu, pa sve sjediniti.
- Ostaviti u frižider bar na 2 sata (može i preko noći).
- Pečurke iseckati na sitno i prodinstati ih na malo ulja, posoliti ih i pobiberiti.
- Smesu od ribe podeliti na 3 dela za tri rolata.
- Na pouljenu foliju od prve smese od ribe formirati koru, pa na jedan kraj naneti pečurke i uz pomoć folije formirati rolat.
- Na isti način napraviti i druga dva rolata.
- Jedan puniti sa filetima pečene paprike, a drugi sa dimnjenim posnim kačkavaljem.
- U pleh za pečenje sipati malo ulja i vode i složiti uvijene rolate.
- Peći ih u zagrejanoj rerni na 220°C 1 h.
- Nakon toga rolate odviti i ostaviti ih još 30 min. da se peku da dobiju lepu koricu.
- Služiti uz krompir salatu i pasulj prebranac.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni rolat sa somovinom i oslićem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -