Posni rolat sa somovinom i oslićem

2258

posni rolat sa somovinom i oslicem

- Advertisement -

Sastojci za posni rolat sa somovinom i oslićem:

  • 1 kg fileta somovine,
  • 500 g fileta oslića,
  • 300 g obarenog pirinča,
  • 1 veći struk praziluka,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 5 čena belog luka,
  • so,
  • biber,
  • začin,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 2 fileta pečene crvene paprike,
  • 200 g posnog dimnjenog kačkavalja,
  • 300 g pečuraka,
  • ulje.

Posni rolat sa somovinom i oslićem se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk i praziluk očistiti, sitno iseckati i na malo ulja prodinstati.
  2. Za to vreme na mašini za meso samleti filete somovine i oslića.
  3. U činiju pomešati mlevenu ribu, prodinstani luk, beli luk usinjen na presu za luk, bareni pirinač, sodu bikarbonu, začini po ukusu, pa sve sjediniti.
  4. Ostaviti u frižider bar na 2 sata (može i preko noći).
  5. Pečurke iseckati na sitno i prodinstati ih na malo ulja, posoliti ih i pobiberiti.
  6. Smesu od ribe podeliti na 3 dela za tri rolata.
  7. Na pouljenu foliju od prve smese od ribe formirati koru, pa na jedan kraj naneti pečurke i uz pomoć folije formirati rolat.
  8. Na isti način napraviti i druga dva rolata.
  9. Jedan puniti sa filetima pečene paprike, a drugi sa dimnjenim posnim kačkavaljem.
  10. U pleh za pečenje sipati malo ulja i vode i složiti uvijene rolate.
  11. Peći ih u zagrejanoj rerni na 220°C 1 h.
  12. Nakon toga rolate odviti i ostaviti ih još 30 min. da se peku da dobiju lepu koricu.
  13. Služiti uz krompir salatu i pasulj prebranac.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rolat sa somovinom i oslićem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)