Posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka

682
- Advertisement -

Posni rolat od heljde i pečuraka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka:

  • 1 pakovanje heljdinih kora,
  • 350g heljde,
  • 300g šampinjona,
  • 1 šoljica kikirikija,
  • 1 kašičica slatke paprike,
  • đumbir,
  • mirođija,
  • ulje,
  • so.

Posni bezglutenski rolat od heljde i pečuraka se priprema na sledeći način:

  1. Heljdu oprati, uveče je potopiti i ostaviti da nabubri do ujutru.
  2. Sutradan je skuvati zajedno s opranim i narezanim šampinjonima.
  3. Kad pečurke i heljda omekšaju, skinuti s vatre.
  4. Dodati mleveni kikiriki, mlevenu papriku, đumbir i mirođiju.
  5. Začiniti uljem, posoliti, dodati  papriku po ukusu i  dobro izmešati.
  6. Preko svake kore premazati fil i urolati u nakvašenu  krpu da se dobije oblik rolata.
  7. Posle desetak minuta iseći rolat na kolutove i poslužiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rolat od heljde i pečuraka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -