Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe

posna pasteta od oslica

Advertisement

Sastojci za posnu paštetu od oslića, krompira i šargarepe:

  • 1 kg oslića,
  • 1 šargarepa,
  • 4 veća krompira,
  • šolja ulja,
  • 2-3 zrna bibera,
  • list lorbera,
  • kašika senfa,
  • sok od limuna,
  • peršunov list,
  • malo sirćeta,
  • malo soli,
  • vegeta.

Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:

  1. Oslić očistiti, oprati, poprskati sirćetom i ostaviti da odstoji oko pola sata.
  2. Ponovo oprati i staviti u lonac da se kuva.
  3. Dodati četiti oljuštena krompira, šargarepu, lorber, biber i so. Sve to obariti.
  4. Izdvojiti šargarepu, a sve ostalo izvaditi i staviti u veću činiju.
  5. Oslić očistiti od kostiju i spojiti sa ostalim.
  6. Dodati kašiku senfa i sok od limuna.
  7. Mutiti mikserom, dodajući kap po kap ulja.
  8. Probati pa ako treba dodati vegetu.
  9. Umućenu masu staviti u činiju i ukrasiti obarenom šargarepom i peršunovim uljem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 8 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares