- Advertisement -
Sastojci za posnu paštetu od oslića, krompira i šargarepe:
- 1 kg oslića,
- 1 šargarepa,
- 4 veća krompira,
- šolja ulja,
- 2-3 zrna bibera,
- list lorbera,
- kašika senfa,
- sok od limuna,
- peršunov list,
- malo sirćeta,
- malo soli,
- vegeta.
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:
- Oslić očistiti, oprati, poprskati sirćetom i ostaviti da odstoji oko pola sata.
- Ponovo oprati i staviti u lonac da se kuva.
- Dodati četiti oljuštena krompira, šargarepu, lorber, biber i so. Sve to obariti.
- Izdvojiti šargarepu, a sve ostalo izvaditi i staviti u veću činiju.
- Oslić očistiti od kostiju i spojiti sa ostalim.
- Dodati kašiku senfa i sok od limuna.
- Mutiti mikserom, dodajući kap po kap ulja.
- Probati pa ako treba dodati vegetu.
- Umućenu masu staviti u činiju i ukrasiti obarenom šargarepom i peršunovim uljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 10 Review(s)
Posna pašteta od oslića, krompira i šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -