- Advertisement -
Sastojci za paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom:
- 3 kg paprika,
- 5 kg kupusa,
- 1 kg zelenog paradajza,
- 600 ml 9% sirćeta,
- 2 l vode,
- 3 kašike soli,
- 2 kašike šećera,
- 1 kašičica vinobrana,
- 1 kesica bibera u zrnu.
Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom se pripremaju na sledeći način:
- Kupusu odstranite spoljne listove, izrendajte ga i malo posolite, pa ostavite da omekša i pusti sok.
- U odgovarajućoj posudi pomešajte sirće, vodu, so, šećer i vinobran i stavite da proključa.
- Presolac kuvajte oko sedam minuta i ostavite ga da se potpuno ohladi.
- Paprike operite, izvadite semenke i ostavite da se ocede.
- Ručno stiskajte kupus da se odstrani što više soka, pa punite paprike.
- Otvor paprika zatvarajte malim zelenim paradajzom, pa ih slažite u sterilisane, ohlađene staklene tegle.
- Babure sa kupusom i zelenim paradajzom prelijte hladnim presolcem, dodajte biber u zrnu i pritisnite plastičnom mrežicom.
- Zatim tanjirićima pokrijte tegle i ostavite ih preko noći.
- Sutradan dolijte tegle tako da nivo presolca bude iznad paprika.
- Zatvorite tegle i sklonite na hladno i tamno mesto.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -