Zimnica: Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Zimnica: Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Advertisement

Sastojci za paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom:

  • 3 kg paprika,
  • 5 kg kupusa,
  • 1 kg zelenog paradajza,
  • 600 ml 9% sirćeta,
  • 2 l vode,
  • 3 kašike soli,
  • 2 kašike šećera,
  • 1 kašičica vinobrana,
  • 1 kesica bibera u zrnu.

Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom se pripremaju na sledeći način:

  1. Kupusu odstranite spoljne listove, izrendajte ga i malo posolite, pa ostavite da omekša i pusti sok.
  2. U odgovarajućoj posudi pomešajte sirće, vodu, so, šećer i vinobran i stavite da proključa.
  3. Presolac kuvajte oko sedam minuta i ostavite ga da se potpuno ohladi.
  4. Paprike operite, izvadite semenke i ostavite da se ocede.
  5. Ručno stiskajte kupus da se odstrani što više soka, pa punite paprike.
  6. Otvor paprika zatvarajte malim zelenim paradajzom, pa ih slažite u sterilisane, ohlađene staklene tegle.
  7. Babure sa kupusom i zelenim paradajzom prelijte hladnim presolcem, dodajte biber u zrnu i pritisnite plastičnom mrežicom.
  8. Zatim tanjirićima pokrijte tegle i ostavite ih preko noći.
  9. Sutradan dolijte tegle tako da nivo presolca bude iznad paprika.
  10. Zatvorite tegle i sklonite na hladno i tamno mesto.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares