Domaći čips

39

domaci cips

- Advertisement -

Sastojci za domaći čips:

  • 1 veliki krompir,
  • prstohvat sušene majčine dušice,
  • prstohvat soli,
  • prstohvat crnog bibera.

Domaći čips se priprema na sledeći način:

  1. Krompir oljuštite, pa ga tanko naseckajte ili narendajte na listiće.
  2. Listiće kormpira potopite u činiju punu hladne vode, kako biste odstranili višak skroba, jer će to pomoći da čips bude hrskav.
  3. Nakon toga ocedite, properite i prosušite suvom krpom krompir.
  4. Na poslužavnik ili tanjir koji sme da se stavlja u mikrotalasnu stavite parče papira za pečenje, pa poređajte listiće krompira (onoliko koliko stane), vodeći računa da sve bude u jednom sloju.
  5. Poprskajte sa jako malo ulja, pa čips pospite začinima i solju.
  6. Po želji začine možete da promenite, ili da izmenite količine u skladu sa ukusom.
  7. Spremljeni sirovi čips ubacite u mikrotalasnu pećnicu, pa ga pecite na visokom podešavanju pet minuta.
  8. Zatim pustite da se odstoji jedan minut, pa pecite još četiri minuta.
  9. Ako vidite da je čips već dobio zlatnobraon boju i da je hrskav, izvadite ga.
  10. One komade koji još treba da se poeku, pustite još jedan minut.
  11. Zatim ponovite sve sa prostalim listićima čipsa, ako želite još.
Domaći čips
Ocenite