Krompir oljuštite, pa ga tanko naseckajte ili narendajte na listiće.
Listiće kormpira potopite u činiju punu hladne vode, kako biste odstranili višak skroba, jer će to pomoći da čips bude hrskav.
Nakon toga ocedite, properite i prosušite suvom krpom krompir.
Na poslužavnik ili tanjir koji sme da se stavlja u mikrotalasnu stavite parče papira za pečenje, pa poređajte listiće krompira (onoliko koliko stane), vodeći računa da sve bude u jednom sloju.
Poprskajte sa jako malo ulja, pa čips pospite začinima i solju.
Po želji začine možete da promenite, ili da izmenite količine u skladu sa ukusom.
Spremljeni sirovi čips ubacite u mikrotalasnu pećnicu, pa ga pecite na visokom podešavanju pet minuta.
Zatim pustite da se odstoji jedan minut, pa pecite još četiri minuta.
Ako vidite da je čips već dobio zlatnobraon boju i da je hrskav, izvadite ga.
One komade koji još treba da se poeku, pustite još jedan minut.
Zatim ponovite sve sa prostalim listićima čipsa, ako želite još.
Sastojci za posno varivo od bundeve:
1 kg bundeve, oljuštene i iseckane na kockice,
1 veliki crni luk, iseckan,
2 šargarepe, iseckane,
2 krompira, iseckana na kockice,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
1 litra povrćnog bujona,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica mlevenog đumbira,
1/2 kašičice cimeta,
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više