- Advertisement -
Sastojci za posnu vitaminsku salatu:
- 1 crna rotkva,
- 2 šargarepe,
- mala glavica crvenog kupusa,
- 1 veći krastavac,
- 1/2 kašičice šećera,
- kašičica vinskog sirćeta,
- par kapi limuna,
- so.
Posna vitaminska salata se priprema na sledeći način:
- Pomešajte u činiji sirće, šećer, so i sok od limuna sa pola čaše vode, pa mutite vodom dok se šećer ne rastopi.
- Očistite rotkvu i šargarepu, a krastavacdobro operite. Sa kupusa skinite prvi sloj listova.
- Krupno izrendajte rotkvu i šargarepu, pa odmah ubacite u činiju sa prelivom, da rotkva ne bi potamnela. Kupus isecite na rezanca, a krastavac na tanke listiće, pa i to stavite u činiju.
- Pažljivo pomešajte povrće (nemojte pritiskati, mora da ostane sočno), pa ocedite od viška preliva i servirajte na tanjiru. Služite odmah po pripremi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna vitaminska salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -