Posna vitaminska salata

Posna vitaminska salata

Advertisement

Sastojci za posnu vitaminsku salatu:

  • 1 crna rotkva,
  • 2 šargarepe,
  • mala glavica crvenog kupusa,
  • 1 veći krastavac,
  • 1/2 kašičice šećera,
  • kašičica vinskog sirćeta,
  • par kapi limuna,
  • so.

Posna vitaminska salata se priprema na sledeći način:

  1. Pomešajte u činiji sirće, šećer, so i sok od limuna sa pola čaše vode, pa mutite vodom dok se šećer ne rastopi.
  2. Očistite rotkvu i šargarepu, a krastavacdobro operite. Sa kupusa skinite prvi sloj listova.
  3. Krupno izrendajte rotkvu i šargarepu, pa odmah ubacite u činiju sa prelivom, da rotkva ne bi potamnela. Kupus isecite na rezanca, a krastavac na tanke listiće, pa i to stavite u činiju.
  4. Pažljivo pomešajte povrće (nemojte pritiskati, mora da ostane sočno), pa ocedite od viška preliva i servirajte na tanjiru. Služite odmah po pripremi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna vitaminska salata
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares