Posna vitaminska salata se priprema na sledeći način:
Pomešajte u činiji sirće, šećer, so i sok od limuna sa pola čaše vode, pa mutite vodom dok se šećer ne rastopi.
Očistite rotkvu i šargarepu, a krastavacdobro operite. Sa kupusa skinite prvi sloj listova.
Krupno izrendajte rotkvu i šargarepu, pa odmah ubacite u činiju sa prelivom, da rotkva ne bi potamnela. Kupus isecite na rezanca, a krastavac na tanke listiće, pa i to stavite u činiju.
Pažljivo pomešajte povrće (nemojte pritiskati, mora da ostane sočno), pa ocedite od viška preliva i servirajte na tanjiru. Služite odmah po pripremi.
Sastojci za posna moka zrna:
200 g mlevenih oraha,
250 g šećera u prahu,
250 g strugane posne čokolade za kuvanje,
50 g gorkog i jakog neskafea,
kašika šećera u prahu,
2 kašike kakaoa.