500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih,
veća jabuka,
2 krastavca,
grančica celera,
manji grozd belog grožđa,
veća crvena paprika,
čen belog luka,
limun,
pola veze peršuna,
struk-dva mladog luka,
so i biber.
Za salatni preliv:
- Advertisement -
kašičica ljutog senfa,
pola kašičice šećera,
kašičica maslinovog ulja,
kašika iseckane nane,
so i biber.
Posna salata od leblebija se priprema na sledeći način:
Leblebije iz konzerve ocedite, isperite pod mlazom hladne vode i preručite u posudu za salatu.
Dodajte zrna grožđa, na kockice isečene jabuku, krastavac i crvenu papriku, na kolutiće isečen mladi luk i grančicu celera, izgnječeni beli luk, so i biber i sve promešajte.
Posebno pomešajte limunov sok sa senfom, šećerom, uljem i iseckanom nanom.
Posolite i pobiberite ukoliko je potrebno, dobro umutite i sipajte preko salate.
Sastojci za posnu Plazma tortu:
750 g posnog Plazma keksa,
250 g šećera,
300 g pečenih mlevenih lešnika,
4 kašičice kakao praha,
1/2 l sojinog mleka,
1 kesica pudinga od vanile,
1 posni margarin,
250 g posnog šlaga,
200 ml kisele vode.