- Advertisement -
Sastojci za posni rolat sa bademom:
- 430 g šećera,
- 280 g badema,
- 50 g kakaoa,
- sok od limuna,
- ekstrat od maline.
Posni rolat sa bademom se priprema na sledeći način:
- U posudu za sneg, staviti 280 g šećera, vrlo malo vode, sok od limuna, pa skuvati u šerpi.
- U ukuvan sirup dodati 280 g obarenog, oljuštenog i samlevenog badema.
- Badem u šećeru kuvati dok se ne dobije gusta tvrda masa kao za puslice.
- Umućenu masu podeliti na dva dela.
- Jednu polovinu obojiti ekstratom od maline, a drugu polovinu ostaviti belu.
- Obe mase izručiti na šećerom posutu dasku, pa od crvene mase napraviti oblik šunke u rolat.
- Sad razviti belu polovinu mase, pa u nju staviti crvenu veknu, tako da se crveni deo obavije belim i dobije izgled šunke.
- Celu šunku preliti prelivom od kakaoa, koji se pravi od 50 g kakaoa, 150 g šećera i vode.
- U šerpu staviti šećer, a sa čašom vode ukuvati gust sirup.
- Dodati kakao rastvoren sa malo vode i mešati varjačom dok se glazura ne stvrdne.
- Šunku prevući ovom glazurom, ostaviti da se osuši i tek onda po potrebi seći tanke kolutove.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Rolat sa bademom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -