Posna pita od spanaća se priprema na sledeći način:
Pre pripreme povrće oprati.
Na malo ulja izdinstati praziluk, iseckane šampinjone i spanać.
Sve to posoliti i dinstati dok sastojci malo ne omekšaju.
Na dno nauljenog pleha staviti dve kore, malo ih nagužvati i poprskati uljem, zatim ređati fil od spanaća, kore (nagužvane), narendati tofu sir, pa opet staviti kore, fil od spanaća, kore, sir i tako ponavljati dok se ne utroše kore i fil.
Na poslednju koru narendati tofu sir, nauljiti i peći na 200 stepeni dok pita ne porumeni.
Sastojci za Posnu tortu sa žitom:
150 g spremljenog žita,
350 g oraha,
500 g kristal šećera,
375 g brašna,
250 g meda,
2,5 dl piva,
2 vanilin šećera,
1 kesica sode bikarbone,
malo muskatnog oraščića.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više