Posna pita od spanaća se priprema na sledeći način:
Pre pripreme povrće oprati.
Na malo ulja izdinstati praziluk, iseckane šampinjone i spanać.
Sve to posoliti i dinstati dok sastojci malo ne omekšaju.
Na dno nauljenog pleha staviti dve kore, malo ih nagužvati i poprskati uljem, zatim ređati fil od spanaća, kore (nagužvane), narendati tofu sir, pa opet staviti kore, fil od spanaća, kore, sir i tako ponavljati dok se ne utroše kore i fil.
Na poslednju koru narendati tofu sir, nauljiti i peći na 200 stepeni dok pita ne porumeni.
Sastojci za posne išlere:
180 g margarina,
100 g prah šećera,
100 g pečenog mlevenog lešnika,
200 g brašna,
džem od kajsija.
Za glazuru:
250 g prah šećera,
100 g čokolade,
pola čaše vode,
kuglica margarina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više