Lisnati integralni štapići se pripremaju na sledeći način:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo u obliku lopte.
Umotati testo u foliju i ostaviti na hladno mesto 20-tak minuta.
Rastanjiti što je moguće više i premazati sa pola margarina, presaviti desnu i levu stranu do polovine, isto uraditi odozgo i odozdo i odložiti na hladno narednih 20-tak minuta.
Postupak ponoviti još jednom sa drugom polovinom margarina i opet staviti na hladno.
Sada testo rastanjiti, seći štapiće ili vaditi čašom, pa posuti susamom.
Sastojci za posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom:
2 srednje velike tikvice,
1 šolja brašna (može biti integralno ili korišćeno brašno od leblebija za dodatnu posnost),
1 šolja prezli (koristite posne prezle),
so i biber po ukusu,
1 kašičica belog luka u prahu,
1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono),
Biljno ulje za prženje,
1 konzerva leblebija,
2 kašike tahinija (sezamovog putera),
2 kašike maslinovog ulja,
1 limun,
1 čen belog luka,
Malo svežeg peršuna ili nane za garnituru (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više