Korpice sa paštetom od tunjevine

Korpice sa paštetom od tunjevine

Advertisement

Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm):

  • 2 konzerve tunjevine u komadu,
  • 80 g maslina, bez koštice,
  • 1 kašika senfa,
  • 1 kašika posnog majoneza,
  • malo rendane korice limuna,
  • kašika seckanog svežeg peršuna,
  • biber po ukusu,
  • 500 g lisnatog testa.

Korpice sa paštetom od tunjevine se pripemaju na sledeći način:

  1. Tunjevinu, masline, senf, majonez, peršun, koricu limuna i biber stavite u secka i usitnite dok ne dobijete nešto kao paštetu.
  2. Po potrebi dodajte još majoneza.
  3. Lisnato testo razvucite na oko 5 mm.
  4. Okruglom modlom, koja se umoči u bašno, vadite krugove.
  5. Za jednu korpicu je potrebno dva kruga-donji treba da ostane pun, a gornji samo u vidu obruča.
  6. Obruč napraviti tako što se iz punog kruga manjom modlom izvadite manji krug.
  7. Donji krug izbockajte viljuškom i ivicu premažite sa hladnom vodom.
  8. Preko staviti šuplji krug (za mrsnu verziju, svaki obruč premažite žumancetom za lepšu boju i pospite susamom).
  9. Ostavite da se korpice odmore 10-ak min pre pečenja, dok se rerna greje na 200°C.
  10. Pecite dok ne porumene i narastu.
  11. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade, po potrebi blago izdubite sredinu svake korpice.
  12. Punite ih salatom od tunjevine neposredno pre služenja.
  13. Za dekorativniji izgled, korpice punite pomoću šprica.
  14. Ukrasite peršunom.

Recept poslala Lenka A. Mikerevic

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Korpice sa paštetom od tunjevine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 9 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares