- Advertisement -
Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm):
- 2 konzerve tunjevine u komadu,
- 80 g maslina, bez koštice,
- 1 kašika senfa,
- 1 kašika posnog majoneza,
- malo rendane korice limuna,
- kašika seckanog svežeg peršuna,
- biber po ukusu,
- 500 g lisnatog testa.
Korpice sa paštetom od tunjevine se pripemaju na sledeći način:
- Tunjevinu, masline, senf, majonez, peršun, koricu limuna i biber stavite u secka i usitnite dok ne dobijete nešto kao paštetu.
- Po potrebi dodajte još majoneza.
- Lisnato testo razvucite na oko 5 mm.
- Okruglom modlom, koja se umoči u bašno, vadite krugove.
- Za jednu korpicu je potrebno dva kruga-donji treba da ostane pun, a gornji samo u vidu obruča.
- Obruč napraviti tako što se iz punog kruga manjom modlom izvadite manji krug.
- Donji krug izbockajte viljuškom i ivicu premažite sa hladnom vodom.
- Preko staviti šuplji krug (za mrsnu verziju, svaki obruč premažite žumancetom za lepšu boju i pospite susamom).
- Ostavite da se korpice odmore 10-ak min pre pečenja, dok se rerna greje na 200°C.
- Pecite dok ne porumene i narastu.
- Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade, po potrebi blago izdubite sredinu svake korpice.
- Punite ih salatom od tunjevine neposredno pre služenja.
- Za dekorativniji izgled, korpice punite pomoću šprica.
- Ukrasite peršunom.
Recept poslala Lenka A. Mikerevic
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Korpice sa paštetom od tunjevine
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -